Nyheter

Hvordan få unge til å velge utdanningsprogrammet restaurant- og matfag er en hard nøtt å knekke for bransjen. En fersk undersøkelse viser at mange...

Nesten en halv million bier vil i løpet av sommeren sveve over hovedstaden og sørge for pollinering i Oslos grønne lunger, kastanjetrær og grønnsakshager....

Ungdomsskoler over hele landet har i vår konkurrert om å bli årets norgesmester i lunsj. Totalt har konkurransen NM i lunsj engasjert rundt 350...

Forskning viser at de essensielle aminosyrene i blant annet egg kan bidra til en mer vital seniortilværelse. Et proteinrikt kosthold og fysisk aktivitet bremser...

Ernæring

Omtrent 18% av pasienter på norske sykehus har trykksår, og en betydelig andel av disse utvikler sår under oppholdet. God ernæringsstatus er viktig for...

Forskning viser at de essensielle aminosyrene i blant annet egg kan bidra til en mer vital seniortilværelse. Et proteinrikt kosthold og fysisk aktivitet bremser...

I januar ble Åse Michaelsen (FrP) utnevnt til landets første eldre- og folkehelseminister. Hennes ansvarsområde skal være kommunale omsorgstjenester og folkehelse. Kjøkkenskriveren spør: Trenger...

I helgen presenterte Høyre, FrP og Venstre den nye regjeringsplattformen. Arnt Steffensen i Kost- og ernæringsforbundet er svært fornøyd med at partiene står samlet...

Spesialkost

Med enkle grep er det mulig å gjøre puré-mat både næringsrik og appetittvekkende. Ved storkjøkkenet i Moss kommune opplever de at flere brukere velger...

Kosthold og ernæringsstatus har stor betydning i behandlingen av kreft. Selve sykdommen og de ulike behandlingsformene gir mange forskjellige plager. Kosten må tilpasses tilstanden...

Diabetes type 2 er en sykdom som kan føre til en rekke alvorlige komplikasjoner som blant annet rammer syn, nerver, nyrer og blodsirkulasjon. Hjertekarsykdommer...

På de fleste sykehus og sykehjem er det langt mindre fokus på mat og ernæring enn det bør være. God mat og et riktig...

Fra forskningen

Vi tar ikke alltid sunne valg. Ofte handler vi ubevisst, og det er vanen som styrer hva som havner på tallerkenen. Prosjektet «Små dytt...

Har du tenkt på risikoen ved å la kjøttpålegget stå lenge fremme på koldtbordet i jula? 60 000 europeere vil bli syke på julaften på...

Nordmenn vil spare tid, og tygger unna ferdigretter som aldri før. Men det skjer ikke uten moralske kvaler.  Raske måltider er lette å ty til....

Er det uheldig at kvaliteten på omega-3 i produkter varierer? Mer kunnskap om dette er målet for et kostforsøk som startet opp på Høgskolen...

Kjemi på kjøkkenet

Iskaffe kan være så mangt. Gårsdagens kafferester satt i kjøleskapet natten over og servert med melk og sukker for å døyve bitterheten kan til...

Hel pepperrot gjør ikke så mye av seg, men om den blir hakket eller raspet så viser den sitt sanne jeg. Den slår tilbake...

Denne julen fikk jeg meg en liten overraskelse på kjøkkenet. Ved litt ettertanke kom jeg fram til at det hadde med kjemi å gjøre...

Vi har vel alle en fascinasjon for farger, og det er lett å la seg trollbinde av kjemiske reaksjoner som får løsninger til å...

HOLD DEG OPPDATERT