Nyheter

Norske virksomheter vil stille strengere krav til sine leverandører om ansvarlig og bærekraftig matproduksjon. Bedrifter som ikke har dette i sin forretningsmodell vil stå...

I januar ble Åse Michaelsen (FrP) utnevnt til landets første eldre- og folkehelseminister. Hennes ansvarsområde skal være kommunale omsorgstjenester og folkehelse. Kjøkkenskriveren spør: Trenger...

I helgen presenterte Høyre, FrP og Venstre den nye regjeringsplattformen. Arnt Steffensen i Kost- og ernæringsforbundet er svært fornøyd med at partiene står samlet...

Sunn og god mat er i dag et ufravikelig krav for både forbrukere og myndigheter. Maten vi kjøper og spiser skal være god for...

Ernæring

I januar ble Åse Michaelsen (FrP) utnevnt til landets første eldre- og folkehelseminister. Hennes ansvarsområde skal være kommunale omsorgstjenester og folkehelse. Kjøkkenskriveren spør: Trenger...

I helgen presenterte Høyre, FrP og Venstre den nye regjeringsplattformen. Arnt Steffensen i Kost- og ernæringsforbundet er svært fornøyd med at partiene står samlet...

Med enkle grep er det mulig å gjøre puré-mat både næringsrik og appetittvekkende. Ved storkjøkkenet i Moss kommune opplever de at flere brukere velger...

Juryen har hatt en svært vanskelig jobb med å velge ut finalistene til den tradisjonsrike konkurransen Årets Matgledebedrift. Alle de tolv semifinalistene var svært gode...

Spesialkost

Med enkle grep er det mulig å gjøre puré-mat både næringsrik og appetittvekkende. Ved storkjøkkenet i Moss kommune opplever de at flere brukere velger...

Kosthold og ernæringsstatus har stor betydning i behandlingen av kreft. Selve sykdommen og de ulike behandlingsformene gir mange forskjellige plager. Kosten må tilpasses tilstanden...

Diabetes type 2 er en sykdom som kan føre til en rekke alvorlige komplikasjoner som blant annet rammer syn, nerver, nyrer og blodsirkulasjon. Hjertekarsykdommer...

På de fleste sykehus og sykehjem er det langt mindre fokus på mat og ernæring enn det bør være. God mat og et riktig...

Fra forskningen

Vi tar ikke alltid sunne valg. Ofte handler vi ubevisst, og det er vanen som styrer hva som havner på tallerkenen. Prosjektet «Små dytt...

Har du tenkt på risikoen ved å la kjøttpålegget stå lenge fremme på koldtbordet i jula? 60 000 europeere vil bli syke på julaften på...

Nordmenn vil spare tid, og tygger unna ferdigretter som aldri før. Men det skjer ikke uten moralske kvaler.  Raske måltider er lette å ty til....

Er det uheldig at kvaliteten på omega-3 i produkter varierer? Mer kunnskap om dette er målet for et kostforsøk som startet opp på Høgskolen...

Kjemi på kjøkkenet

Iskaffe kan være så mangt. Gårsdagens kafferester satt i kjøleskapet natten over og servert med melk og sukker for å døyve bitterheten kan til...

Hel pepperrot gjør ikke så mye av seg, men om den blir hakket eller raspet så viser den sitt sanne jeg. Den slår tilbake...

Denne julen fikk jeg meg en liten overraskelse på kjøkkenet. Ved litt ettertanke kom jeg fram til at det hadde med kjemi å gjøre...

Vi har vel alle en fascinasjon for farger, og det er lett å la seg trollbinde av kjemiske reaksjoner som får løsninger til å...

HOLD DEG OPPDATERT