Full fart i den norske restauranten i Berlin

BERLIN: Gode medhjelpere fra Ole Vig videregående skole i Stjørdal. Foto: Vidar Alfarnes

I restauranten på den norske standen på Grüne Woche er det like stort trykk fra tyske og norsk besøkende som tidligere år. For sjette året på rad er elever fra Ole Vig videregående skole i Stjørdal med til Berlin på studietur, og for å jobbe på den norske standen.

Det er et innarbeidet team med kokker og lærlinger fra Fursetgruppen som driver kjøkkenet på den norske standen. Menyen er i stor grad basert på tapasvarianter med varer fra norske lokalmat-produsenter som selges over disk.

– Konseptet har gått rett hjem hos våre tyske gjester. Terskelen for å kjøpe en smak av Norge er lav når en smaksprøve koster tre euro. Så langt ut i messen ligger vi på en jevn omsetningsøkning og det er vi svært godt fornøyd med, sier Solbjørg Kvålshaugen.

Hun har vært restaurantsjef på den norske restauranten i 11 år, og sier at det har vært en enorm profesjonalisering blant utstillerne og regionene de siste årene.

Viktig møteplass

I løpet av de siste årene har Grüne Woche blitt en stadig viktigere møteplass for landbruket, reiselivsnæringen og matindustrien. Messen er en viktig arena for dialog og for utvikling av ny politikk og nye virkemidler innenfor landbruk, mat og reiseliv. Den norske restauranten tar imot en rekke norske gjestegrupper i løpet av de ti dagene Grüne Woche varer og det danner basis for omsetningen i restauranten.

Bare etter åpningshelgen er det en omsetningsøkning på åtte prosent sammenlignet med 2016.

Elever til god hjelp

For sjette året på rad er elever fra Ole Vig videregående skole i Stjørdal med til Berlin på studietur, og for å jobbe på den norske standen.

– Disse elvene gjør en kjempejobb for oss. De har alt ansvaret for å rydde, tømme søppel, de tar hånd om oppvasken og ikke minst driver de den populære vaffelkiosken på den Norske standen. Alt dette frigjør tid for våre servitører, sier Solbjørg Kvålshaugen.

30 års deltakelse

Norge deltar fra 20. – 29. januar 2017 på Internationale Grüne Woche i Berlin, en av verdens største forbrukermesser for landbruk, mat og reiseliv. Landbruks- og matdepartementet står bak den norske deltakelsen sammen med Innovasjon Norge og Norges ambassade i Berlin.

På den norske standen i Berlin er 77 ulike produsenter og bedrifter innen mat og reiseliv fra regionene Fjord Norge, Sørlandet og Oslo-regionen til stede. I 2017 markerer Norge 30 års deltakelse på Grüne Woche med et jubileumsseminar.

 

 

 

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR