Det Norske Måltids hederspris til Wenche Andersen

Godt selskap: Wenche Andersen mottok Det Norske Måltids hederspris 2016 i helgen. Foto: Bitmap

Wenche Andersen er en av landets største matprofiler, gjennom daglig formidling på kjøkkenet i TV2s God Morgen Norge. Nylig mottok hun Det Norske Måltids hederspris

– Wenche Andersen er en av landets absolutt ledende formidlere av norsk mat, norske mattradisjoner og gleden ved matlaging. Hun fronter hele det vide begrepet norsk matkultur, har solid grunnleggende kunnskap og samtidig en verdifull åpenhet. Andersen samspiller bevisst med erfarne og uerfarne matentusiaster i sin formidling, med nysgjerrighet og entusiasme, uttaler juryen.

Andersen sprer matkunnskap og matglede til hele det norske folk gjennom TV-ruten og har skrevet en rekke kokebøker. Hun mottok Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris i 2004 og ble i 2006 utnevnt til nordisk matambassadør av Nordisk ministerråd, heter det i en pressemelding.

Det Norske Måltids hederspris har vært delt ut de siste fem årene, og det er de tidligere vinnerne som har stått for juryarbeidet, sammen med Arne Hjeltnes.

Tidligere vinnere er:

2015 Astri Riddervold

2014 Bodil Nordjorde

2013 Arne Brimi

2012 Halvor Heuch

2011 Ingrid Espelid Hovig

13 vinnere i Det Norske Måltid 2016

12 finalister gikk helt til topps i konkurransen. Sør-Trøndelag og Rogaland som toppet pallen med tre priser hver, Oslo er på en god tredjeplass i landets viktigste kåring av kvalitetsprodukter. Og så kom det en overraskende ekstrapris.

I tillegg er det vinnere fra Oppland, Troms, Aust-Agder og Sogn og Fjordane. Juryen har i tillegg valgt å dele ut en spesialpris til et enestående produkt fra Møre og Romsdal.

Her er en komplett oversikt over prisvinnerne:

Årets det grønne foredlet: Grønvik Eplemost – Summerred fra Grønvik Gard (Rogaland)

Årets det grønne naturelle: Rosettkål fra Vang Gård (Oppland)

Årets godbit: Bringebærsorbet, fra Reins Kloster AS (Sør-Trøndelag)

Årets kjøtt foredlet: Villsauskank Frøya, fra Dalpro Gårdsmat (Sør-Trøndelag)

Årets kjøtt: Årets ferske sommerlam – grillribbe naturell, Gilde Nortura SA (Oslo)

Årets meieriprodukt, foredlet: Økologisk Cottage Cheese, fra Rørosmeieriet AS (Sør-Trøndelag)

Rørosmeieriet AS (Sør-Trøndelag) gikk til topps i kategorien Årets meieriprodukt, foredlet med sin Økologisk Cottage Cheese.

 

 

 

 

 

 

Årets ost: Lille Aske, fra Bo Jensen (Rogaland)

Lille Aske, fra Bo Jensen (Rogaland) er Årets Ost. Foto: Bitmap

 

 

 

 

 

 

Årets sider (ny kategori i 2016): Balholm Handverkcider med humle fra Balholm AS (Sogn og Fjordane)

Årets sjømat foredlet: Halvors Boknafisk Loin fra Halvors Tradisjonsfisk AS (Troms)

Årets sjømat oppdrett: SALMABRG fra Salmon Brands AS (Oslo/Hordaland)

Årets sjømat villfanget: Villkveite filet fra Domstein Sjømat AS (Rogaland)

Årets tradisjonsøl: Norsk Høst fra Nøgne Ø Det Kompromissløse Bryggeri AS (Aust-Agder)

Juryens spesialpris: Havsnø Flaksalt fra North Sea Salt Works AS (Møre og Romsdal).

DNBs publikumspris: Vinneren er Grønvik Eplemost – Summerred fra Grønvik Gard (Rogaland) Dette er en pris der vinneren er stemt frem blant finalistene av de 500 gjestene i salen under finalegallaen til Det Norske Måltid, i regi av DNB.

DNBs Publikumspris gikk til Grønvik Eplemost – Summerred fra Grønvik Gard (Rogaland). Foto: Bitmap

 

 

 

 

 

 

Det Norske Måltid startet i 2008 og er nå landets viktigste matpris. Visjonen er å synliggjøre mangfoldet i lokalmat og bidra til næringsutvikling. Det Norske Måltid eies og drives av Ipax Mat AS.

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR