Wok – raskt og enkelt hele året

Med 365 oppskrifter har du en rett til hver dag, året igjennom. Slik kan middagen tilpasses en sunn livsstil samtidig som den spiser lite tid av en travel hverdag. Og hvis du trodde woken bare kunne brukes til røresteking, såkalt stir fry, får du endelig lære at den også kan nyttes til damping, posjering, bresering, frityrsteking og sågar til røyking av mat.

Oppskriftene i denne innholdsrike boken om alt du kan tilberede i wok, er inspirert av asiatiske kjøkken, særlig fra land i Det fjerne østen, der woken har vært brukt i hundrevis av år. Innledningen gir en gjennomgang av teknikkene, samt det du trenger å vite om valg av wok og tilbehør og stell av woken. Blant mer opplagte oppskriftstema som forretter og supper, nudler og ris, og fisk og skalldyr, finner vi et spennende kapittel med salater og tilbehør – i wok! Her er også mange inspirerende vegetaroppskrifter. Selvfølgelig blir det en del spesielle, asiatiske råvarer i wok-oppskrifter, men har du overhode sans for asiatisk kjøkken, er dette en skikkelig inspirasjonskilde.

Nicola Graimes:
Wok
Originaltittel: The Big Book of Wok
Cappelen 2007
216 sider, spiralbundet
Pris: 299,-

Kjøkkenskriveren nr. 6 – 2007

Ansvarlig redaktør: Elisabeth Strøm Tlf.: 911 55 994
Kjøkkenskriveren utgis av Kost- og ernæringsforbundet

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR