Tre Michelin-stjerner til Maaemo

Tre stjerner til restaurant Maaemo i Michelin Nordic Guide 2016. Foto: Maaemo.

I dag lanseres Michelin Nordic Guide 2016 som inneholder to nye tre-stjernersrestauranter. Maaemo i Oslo og Geranium i København blir de første restaurantene i Norden som får denne utmerkelsen. Dermed blir de del av en eksklusiv klubb med bare 116 restauranter verden over.

Årets nordiske guide er ekstra spennende ettersom vi både har fått to nye trestjernersrestauranter og utvider rekkevidden for vår guide, som nå ikke bare dekker storbyene men også hele landet. Vi har håndplukket de aller beste restaurantene og hotellene fra hele Danmark, Finland, Sverige og Norge til våre lesere – hvilket har resultert i rekord i antall nye stjerner for 2016, sier Rebecca Burr, sjefredaktør for Michelin Nordic Guide, i en pressemelding.

-I Norge får Kontrast (Oslo) og RE-NAA (Stavanger) en stjerne hver sammen med nyheten om at Maaemo får en tredje stjerne.

Nye Bib Gourmand deles ut til Smalhans (Oslo), Nook (Stockholm) og Somm (Gøteborg).

– Bib Gourmand-utmerkelsen viser våre lesere hvor man kan finne restauranter som tilbyr vellagd mat til en rimelig pris. Vi er veldig glade for at det nå finnes totalt 30 ”Bibs” i den nordiske guiden, avslutter Rebecca Burr.

Utenfor urbane strøk

Guidens utvidede dekning betyr at Fäviken Magasinet i Sverige blir inkludert i guiden for første gang. Denne restauranten, som ligger i Järpen, kommer nå inn i guiden med to stjerner.

– Fäviken Magasinet byr på en unik matopplevelse i et idyllisk miljø på et avsidesliggende sted. Matlagingen er svært trygg og har et tydelig utspring i sine omgivelser, sier Rebecca Burr.

Sammen med sin nye to-stjernersrestaurant imponerer Sverige med ytterligere fem nye en-stjernesrestauranter: Sushi Sho i Stockholm, Borgholm på Ӧland og Upper House i Gøteborg. Enstjernes matlaging kommer også fra Daniel Berlin og hans familieeide restaurant i Tranås og PM & Vänner i Växjö.

Danmark utvider sitt antall stjerner med fire nye en-stjernesrestauranter, i tillegg til at Geranium i København nå får sin tredje stjerne.

 

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR