Annonser på Kjøkkenskriveren

Fra finalen i NM Community Catering i 2020. Foto:; NKL

Annonser på Kjøkkenskriveren

Alt du bør vite om NM Community Catering 2025

25. juni 2024

Norske Kokkers Landsforening arrangerer NM Community Catering 18. mars 2025 på UMAMI Arena. Frist for å sende inn kvalifiseringsoppgaven er 1. oktober.

Begrepet Community Catering inkluderer 4 hovedområder; Personalrestaurant, kantine, institusjon og catering.

Konkurransen er en 2-stegs lagkonkurranse for to faglærte kokker på hvert lag. Alle lag som ønsker å delta må sende inn en kvalifiserings- oppgave, og de 6 lagene som kvalifiserer seg skal lage den innsendte oppgaven i finalen 18. mars 2025.

Kvalifiseringsoppgaven består av 3 elementer:

  • Møtebevertning
  • Bowl
  • Hovedmåltid

Møtebevertning – moderne, ernæringsmessig «feel-good» – 40-45 g. porsjoner

  • 10 gjester + 5 dommere, anrettes på to ulike fat (1 fat med 10 og 1 med 5)
  • 2 varianter (totalt 30 porsjoner)
  • 1 kokkens valg, skal bestå av 80% grønt og 20% protein (tørrfisk, klippfisk, torsk, sild eller snøkrabbe)
  • 1 vegansk

Møtebevertningen serveres mellom kl. 09.30 – 10.00 (møtebevertningen regnes ikke som en del av menyen).

Bowl – mindre protein, 80% grønt og 20% protein (kjøtt eller fisk)

Obligatoriske komponenter er:

  • Karbohydrater (f.eks. pasta, ris, bulgur, boghvete, poteter, couscous eller quinoa)
  • Variasjon av grønnsaker og salater, legg vekt på ulike tilberedningsmetoder, farger og friskhet
  • Protein (fisk eller kjøtt) kan være bakt, stekt, røkt, kokt eller rå
  • Saus kan f. eks være majones, humus, urtekrem, dressing eller vinaigrette
  • Topping skal ha litt «crunch», f.eks nøtter, frø eller spirer
  • Bakverk

Hovedmåltid – mindre protein, 80% grønt/metningsgarnityr og 20% protein (kjøtt eller fisk)

10 porsjoner anrettes til gjester på tallerken og 5 porsjoner anrettes på tallerken til dommere.

Obligatoriske komponenter i er;

  • 1 protein (20% kjøtt eller fisk, beregnet ut fra hovedkomponent)
  • 2 forskjellige tilberedte grønnsaksgarnityrer
  • 1 metningsgarnityr
  • 1 saus 1 minidessert, maksimalt to elementer (ikke is eller sorbet)

Hele menyen (Salat / Bowl og Hovedkomponent) må veie minimum 500 g. per. porsjon og skal få plass på et kantinebrett.

Kalkylen for menyen (salat/Bowl og Hovedkomponent) skal ikke overstige kr. 72,00.

Kalkylen skal vedlegges i innsendingen.

Innsendingen må inneholde:

  • Lagets/bedriftens navn, kontaktperson, e-postadresse og mobiltelefon
  • Fargefoto av laget (bruk gjerne mobilkamera, stående format)
  • Meny og bilder av alle matretter (bruk gjerne mobilkamera)
  • Porsjonsberegning
  • Kalkyle for oppgave 2 & 3

Send inn oppgaven til post@nkl.no – senest 1.oktober. Kvalifiseringsoppgaven vil bli vurdert av en erfaren, geografisk spredt, nøytral og anonym jury. Finalistene annonseres under TINE MATCUP i uke 46.

Del artikkel...