Vital Ernæring inviterer til kurs i purékost
– Konsistenstilpasset mat er i vinden, og da spesielt purékost. Derfor ønsker vi å arrangere et lærerikt, inspirerende og praktisk kurs for kjøkkenpersonell som lager mat til pasienter som har svelgevansker, sier daglig leder Heidi Brunner i Vital Ernæring.
Tekst: Elisabeth Strøm
Kurset arrangeres både i Bergen og Oslo i april og målgruppen er kjøkkenpersonell i institusjoner og sykehus. Målet med kursene er å gi deltakerne praktiske og teoretiske kunnskaper om tilberedning og servering av purékost, og samtidig inspirere til nye kreative løsninger.
Vital Ernæring har med seg to prominente kokker som begge har jobbet mye med konsistenstilpasset mat for personer med tygge- og svelgeproblemer. Kjøkkensjef Ronny Nilsen ved NKS Olaviken alderspsykiatriske sykehus i Bergen mottok Matomsorgsprisen i fjor for sitt arbeid med nettopp å forbedre matopplevelsen for pasienter med slike utfordringer.
Erlend Eliassen er seksjonsleder for produksjonskjøkkenet på det nye Drammen sykehus. Han har i en årrekke jobbet med utvikling av kostholdsløsninger for personer med dysfagi.
Ronny Nilsen og Erlend Eliassen vil gi en faglig innføring i hva dysfagi er og gi eksempler på ulike ernæringstilpasninger. De vil også vise kreative måter å lage velsmakende og visuelt tiltalende matretter for pasienter som sliter med å svelge mat.
Alt du trenger å vite om kurset kan du lese her: PUREKURS – Vital Ernæring