Arnt Steffensen innstilt som leder i Kost- og ernæringsforbundet
Om valgkomiteens innstilling blir vedtatt på landsmøtet, forblir Arnt Steffensen leder i Kost- og ernæringsforbundet og Monica Smørvik fortsetter som nestleder.
Tekst: Elisabeth Strøm
Valgkomiteen har levert sin innstilling, og nå er det opp til landsmøtet i juni å bestemme hvem som skal bekle viktige verv i Kost- og ernæringsforbundet.
Selv om det er noen endringer i landsstyret, Kost- og ernæringsforbundets høyeste organ mellom landsmøtene, har ikke valgkomiteen lagt opp til de store overraskelsene. Ett varamedlem til landsstyret rykker opp som styremedlem – og omvendt. Bare ett styremedlem har sagt nei til gjenvalg. Trude Lohne, Agder, går ut av landsstyret og foreslås erstattet av Kenneth Johannessen. Han jobber til daglig som avdelingsleder ved kjøkkentjenesten i Grimstad kommune.
Hege Lile Stavnås har siden 2019 vært varamedlem til landsstyret. Kjøkkensjefen ved Skytta bo- og servicesenter i Nittedal kommune foreslås nå å rykke opp som ordinært styremedlem. Mer overraskende er det at Geir-Kristian Øvrevik innstilles som varamedlem. Kokken i Trysil kommune har vært styremedlem siden 2013.
Snittalder på 52,5 år
Kjønn, geografi, alder og stillingstittel har vært viktige faktorer for valgkomiteen når de har satt sammen nytt landsstyre i Kost- og ernæringsforbundet. Kabalen komiteen leverer viser god kjønnsbalanse. Snittalderen er 52,5 år, og er dermed lik gjennomsnittsalderen på landsstyret i perioden 2022-2025. Man kunne kanskje forventet flere nye krefter inn i styret. På den andre side viser innstillingen en bra miks av nye og mer erfarne medlemmer. Brynjar Johansen, leder i valgkomiteen sa det slik i forrige utgave av Kjøkkenskriveren: – Mange ønsker gjenvalg, noe som tyder på at landsstyret har fungert godt i denne perioden.
– Et givende arbeid
Arnt Steffensen ble valgt inn som leder i Kost- og ernæringsforbundet i 2013. Hans siste stilling før han ble tillitsvalgt på heltid, var som kokk i kantinen i Akershus fylkeskommune. Da var han også leder av forbundets Oslo-avdeling.
– Hvordan vil du holde engasjementet og energien oppe i det som kan bli 4 nye år som forbundsleder?
– For meg handler det om et grunnleggende samfunnsengasjement, et ønske om å gjøre verden litt bedre og kjærlighet til faget, sier Steffensen.
På kokkeskolen hadde han en lærer som sa «Du er ikke ferdig utlært før du ligger i graven.» Slik beskriver han også det å være leder i Kost- og ernæringsforbundet.
– Det er hele tiden nye saker og nye utfordringer som dukker opp i takt med at samfunnet forandrer seg. Det er givende å jobbe med dette. Det motiverer å vite at forbundet har 2100 dyktige medlemmer, som hver dag bruker engasjement og fagkunnskap til å gjøre matomsorgen så god som mulig. Jeg er svært stolt over å representere disse, og så er det min og landsstyrets oppgave å finne måter for å kanalisere engasjementet og fagkunnskapen inn i organisasjonen, og ikke minst ut i samfunnet og den politiske verdenen.
– Hvilke tanker gjør du deg om valgkomiteens sammensetning av nytt landsstyre?
– Jeg tenker at valgkomiteen har funnet et knippe solide navn og dyktige fagpersoner. Det er en fin balanse, der alle deler av landet er representert. Det er en bra miks med tanke på alder, kjønn og hvilken del av bransjen man jobber i. Det legges opp til litt endringer, og det tror jeg er sunt i alle organisasjoner. Det gjør at man får inn noen nye blikk og synspunkter på saker forbundet er opptatt av. Samtidig sikrer man en form for kontinuitet, sier Arnt Steffensen, som gleder seg til landsmøtet i Bodø i midten av juni.
Et mer utfyllende intervju med Arnt Steffensen kan leses i Kjøkkenskriveren nr. 2/25
Valgkomiteens innstilling
Landsstyret:
Leder: Arnt Steffensen (57), Oslo og Viken
Nestleder: Monica Smørvik (57), Nordland. Jobber ved Polarsirkelen videregående skole i Nordland og har vært nestleder i forbundet siden 2016.
Styremedlem: Liv Bjørnstad Aandahl, (59), Møre og Romsdal. Jobber i Kristiansund kommune. Har sittet i landsstyret siden 2016 og er fylkesleder i Møre og Romsdal.
Styremedlem: Ronny Nilsen (56), Vestland. Kjøkkensjef ved NKS Olaviken alderspsykiatriske sykehus. Har sittet i landsstyret siden 2019 og er fylkesleder i avdeling Vestland.
Styremedlem: Kenneth Johannessen (44), Agder (ny). Avdelingsleder ved kjøkkentjenesten i Grimstad kommune.
Styremedlem: Toini O. Bratli (44), Innlandet. Jobber ved Geitmyra Ringsaker matkultursenter for barn. Har vært styremedlem i forbundet siden 2022 og er fylkesleder i Innlandet.
Styremedlem: Hege Lile Stavnås (44), Oslo og Viken (ny). Avdelingsleder Skytta bo- og servicesenter, Nittedal kommune. Fylkesleder i avdeling Oslo og Viken og har vært vara i landsstyret siden 2019.
Varamedlem: Hans Stapnes Johnsen (57), Vestland. Avdelingsleder i Alver kommune. Vara siden 2022.
Varamedlem: Geir-Kristian Øvrevik (54), Innlandet. Kokk i Trysil kommune. Har vært styremedlem siden 2013.
Kontrollutvalg:
Leder: Egil Brevik, Oslo og Viken
Nestleder: Brynhild H. Brånå, Oslo og Viken (ny, tidigere vara)
Medlem: Tom Dall Larsen, Vestland (ny)
Varamedlem: Børge Berglund, Troms og Finnmark (ny)
Varamedlem: Elin Klokkeide Ellertsen, Vestland
Varamedlem: Cathrine Gujord, Oslo og Viken (ny)
Valgkomite:
Medlem: Marianne Revhaug, Oslo og Viken (ny)
Medlem: Ann Sofi Lillegård, Troms og Finnmark
Medlem: Brynjar Johansen, Agder
Varamedlem: Anne Berit Møllersen, Nordland
Varamedlem: Hilde Katrin Hansen, Troms og Finnmark (ny)
Varamedlem: Kent Eivind Vorland, Vestland