Annonser på Kjøkkenskriveren

Tine illustrasjon

Annonser på Kjøkkenskriveren

Tine Fagseminar 2025: Morgendagens matgleder

20. mai 2025

Flere og mer pleietrengende pasienter og beboere, flere hjemmeboende eldre og strammere kommuneøkonomi. Dette er en virkelighet som kjøkken- og helsepersonell må tilpasse seg i årene framover. Tine Handel løfter fram temaene på høstens fagseminarer.

Tekst: Elisabeth Strøm

Morgendagens utfordringer er den røde tråden for seminarrekken til høsten som arrangeres både i Oslo 21. og 22. oktober, i Bergen 29. oktober og i Molde 4. november.

Tradisjonen tro har Tine engasjert gode kursholdere som har ulike vinklinger på temaet.

– Årets kursholdere løfter blikket og ser fremover, med kunnskap, engasjement og konkrete løsninger. Vi lærer hvordan et godt måltidstilbud ikke bare gir økt matglede og livskvalitet, men også bedre ernæringsstatus. Vi lærer hvordan kjøkkenet kan forberede seg på fremtiden, hvordan man får mer ut av mindre, og ikke minst hvordan faglig stolthet og engasjement skaper en bedre arbeidsplass, heter det i invitasjonen.

Årets kursholdere

Klinisk ernæringsfysiolog og rådgiver Kaja Helland-Kigen

Kaja Helland-Kigen er klinisk ernæringsfysiolog og ansatt ved Avdeling for kjøkken og matomsorg i Lillestrøm kommune. Hennes foredrag har fått titten «Bedre ernæringsstatus med gode måltider». Hun vil gi innsikt, inspirasjon og konkrete verktøy for å forbedre ernæringsstatusen blant eldre gjennom gode måltider. Hun vil også komme innom temaet spesialkost og hvordan sikre rett kost til rett pasient/beboer uten å bruke spesialkost «for sikkerhets skyld».

Kenneth Johannessen, enhetsleder i Grimstad kommune

 

 

 

 

 

 

 

Kenneth Johannessen er virksomhetsleder for Ernæring og Kjøkkendrift i Grimstad kommune. Hans foredrag har fått tittelen «Fremtidens kjøkkendrift – kompetanse, engasjement og stolthet». Stikkord for foredraget er faglig ledelse, effektiv kommunikasjon, oppgavedeling og hvordan bygge en kultur av stolthet.

Yvonne Rundereim, fagleder Seljetunet omsorg og rehabiltering

Yvonne Rundereim er fagleder institusjon/kjøkken ved Seljetunet omsorg og rehabilitering. Tema på hennes foredrag er «Opplev matglede og livskvalitet». Siden 2018 har Seljetunet satset på hjemmelaget mat, og deltatt i prosjektet «Leve hele livet» for å forbedre mat og måltider. De bruker sosiale medier for å vise frem arbeidet, og til å inspirere andre. I 2023 var de finalist i konkurransen Årets Matgledebedrift i regi av Tine. – Bli med oss på en reise mot bedre livskvalitet gjennom matglede. La oss sammen skape øyeblikk som varer, og måltider som gleder, heter det i programmet.

Ingrid Martinsen Tofte er ernæringsrådgiver i Tine. Hun skal snakke om mat som medisin og hvordan gjøre stor forskjell for helsen med små grep. Ingrid Martinsen Tofte vil gi en innføring i prinsipper for energi- og næringstett kost, og hun vil også gi innblikk i hvordan meieriprodukter kan bidra til gjenoppbygging og vedlikehold av muskelmasse hos eldre og syke.

Arnt Steffensen, leder av Kost- og ernæringsforbundet avslutter dagen med kåseriet «Alt var bedre før (og enda bedre før det igjen)». Han tar forsamlingen med på en rusletur gjennom mathistorien som starter med de gamle grekerne og ender opp med bråket rundt dagens kostråd og ultraprosessert mat.

Utdeling av Matomsorgsprisen 2025

Seminaret går over to dager i Oslo. 21. oktober vil det i tillegg bli utdeling av Matomsorgsprisen 2025. Bak prisen står Kost- og ernæringsforbundet og fagbladet Horeca, i samarbeid med TINE.

TINE Fagseminar passer primært for ansatte på sykehus, og alders- og sykehjem. Seminaret er tilrettelagt for alle med interesse for mat, enten du jobber som driftsleder, kjøkkensjef, kokk eller innen pleie og omsorg, for eksempel som sykepleier og måltidsvert. Sett av datoene allerede nå!

Les mer her om programmet, foredragsholderne og påmelding. Her er også kontaktopplysninger om det skulle være spørsmål.

Del artikkel...