Sammen om økt rekruttering til restaurant- og matfag

En stiftelse er opprettet for å øke rekrutteringen til restaurant- og matfag på videregående skole, samt sørge for at flere elever  har dette som førstevalg. Offentlige og private aktører innenfor opplæring, kurs og entreprenørskap kan søke stiftelsen om midler til tiltak som fremmer interessen for dette yrkesvalget.

Bak stiftelsen står foreløpig fire bidragsytere: Norges Kokkemesteres Landsforening, NHO Reiseliv, Scandic Hotels AS, Mat &Drikke Gruppen AS og ASKO NORGE AS.

Midlene vil for eksempel kunne tildeles rådgivere på ungdomsskoletrinnet, elever i ungdomsskolen, foreldre til elevene gjennom FAU/FUG og instanser med eierskap til aktuelle skoler/skoleplasser på kommune- eller fylkesnivå, heter det i en pressemelding.

Videre gis det eksempler på aktiviteter det kan søkes støtte til. Det kan være ulike tiltak som fremmer yrkesområdene, og som er med på å skape større kunnskap og forståelse for innholdet i fagene. Også frikjøp av dedikerte unge kokker med høy «status» blant ungdom, som kan bidra til å markedsføre/fremme faget nevnes. Ellers kan det være deltagelse på ulike yrkes- og/eller utdanningsmesser – og tiltak som utvikler gode kokke-talenter.

Til Kjøkkenskriveren utdyper Per Engen i Asko at dette er et tiltak for restaurant- og matfag i sin helhet og at man ikke skiller på segment. Dermed er tiltaket også et ledd i å øke rekrutteringen til institusjonskokkfaget.

 Tre søknadsfrister i året

Offentlige og private aktører innenfor opplæring, kurs og entreprenørskap kan søke midler av stiftelsen. Søknaden om midler må inneholde en prosjektbeskrivelse som gjør rede for hvilke tiltak som skal gjennomføres, når og med hvilke ressurser. Prosjektbeskrivelsen skal inneholde et detaljert budsjett som gjør rede for prosjektets totale budsjett og hva bevilgede midler skal brukes til. Stiftelsen kan bevilge opp til 50% av prosjektets totale budsjett.

Det vil være tre søknadsfrister i året; 1. mars, 1. juni og 1. oktober. Stiftelsen forventes å være operativ og klar til å behandle søknader i løpet av sommeren 2016. Søknader sendes til post@nkl.no Første søknadsfrist blir 1. oktober 2016.

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR