Bransjenytt
Aktuelt
Marit Kolby advarer mot å bruke ultraprosessert mat på storkjøkken fordi slik mat skader både helsen og matkulturen vår.
Både yrkesfaglærere og elever på restaurant- og matfag trenger økt bevissthet og forståelse om temaer rundt ultraprosessert mat. I dag er ikke dette nevnt i verken læreplanen for Vg1 eller Vg2
Nå kan kantinen til Miljødirektoratets hovedkontor på Helsfyr skilte med Svanemerket. Det betyr at ansatte kan nyte en god lunsj, vel vitende om at kantina overholder ambisiøse miljøkrav på alt fra kjemikalier til matsvinn.
Kjøkkensjef Ronny Nilsen ved NKS Olaviken alderspsykiatriske sykehus mottok i dag Matomsorgsprisen 2024 for sitt fremragende arbeid med å forbedre matopplevelsen for pasienter med tygge- og svelgevansker, såkalt dysfagi.
Andreas Enger Fjellheim fra Aurskog er verdens beste unge kokk. I dag vant han gull i Global Young Chef Challenge. Det er Worldchefs-konkurransen der verdens beste kokker under 25 år møtes hvert andre år.