Alt du bør vite om NM Community Catering 2025

Fra finalen i NM Community Catering i 2020. Foto:; NKL

Norske Kokkers Landsforening arrangerer NM Community Catering 18. mars 2025 på UMAMI Arena. Frist for å sende inn kvalifiseringsoppgaven er 1. oktober.

Begrepet Community Catering inkluderer 4 hovedområder; Personalrestaurant, kantine, institusjon og catering.

Konkurransen er en 2-stegs lagkonkurranse for to faglærte kokker på hvert lag. Alle lag som ønsker å delta må sende inn en kvalifiserings- oppgave, og de 6 lagene som kvalifiserer seg skal lage den innsendte oppgaven i finalen 18. mars 2025.

Kvalifiseringsoppgaven består av 3 elementer:

  • Møtebevertning
  • Bowl
  • Hovedmåltid

Møtebevertning – moderne, ernæringsmessig «feel-good» 40-45 g. porsjoner

  • 10 gjester + 5 dommere, anrettes på to ulike fat (1 fat med 10 og 1 med 5)
  • 2 varianter (totalt 30 porsjoner)
  • 1 kokkens valg, skal bestå av 80% grønt og 20% protein (tørrfisk, klippfisk, torsk, sild eller snøkrabbe)
  • 1 vegansk

Møtebevertningen serveres mellom kl. 09.30 – 10.00 (møtebevertningen regnes ikke som en del av menyen).

Bowl – mindre protein, 80% grønt og 20% protein (kjøtt eller fisk)

Obligatoriske komponenter er:

  • Karbohydrater (f.eks. pasta, ris, bulgur, boghvete, poteter, couscous eller quinoa)
  • Variasjon av grønnsaker og salater, legg vekt på ulike tilberedningsmetoder, farger og friskhet
  • Protein (fisk eller kjøtt) kan være bakt, stekt, røkt, kokt eller rå
  • Saus kan f. eks være majones, humus, urtekrem, dressing eller vinaigrette
  • Topping skal ha litt «crunch», f.eks nøtter, frø eller spirer
  • Bakverk

Hovedmåltid – mindre protein, 80% grønt/metningsgarnityr og 20% protein (kjøtt eller fisk)

10 porsjoner anrettes til gjester på tallerken og 5 porsjoner anrettes på tallerken til dommere.

Obligatoriske komponenter i er;

  • 1 protein (20% kjøtt eller fisk, beregnet ut fra hovedkomponent)
  • 2 forskjellige tilberedte grønnsaksgarnityrer
  • 1 metningsgarnityr
  • 1 saus
  • 1 minidessert, maksimalt to elementer (ikke is eller sorbet)

Hele menyen (Salat / Bowl og Hovedkomponent) må veie minimum 500 g. per. porsjon og skal få plass på et kantinebrett.

Kalkylen for menyen (salat/Bowl og Hovedkomponent) skal ikke overstige kr. 72,00.

Kalkylen skal vedlegges i innsendingen.

Innsendingen må inneholde:

  • Lagets / bedriftens navn, kontaktperson, e-postadresse og mobiltelefon
  • Fargefoto av laget (bruk gjerne mobilkamera, stående format)
  • Meny og bilder av alle matretter (bruk gjerne mobilkamera)
  • Porsjonsberegning
  • Kalkyle for oppgave 2 & 3

Send inn oppgaven til post@nkl.no – senest 1.oktober. Kvalifiseringsoppgaven vil bli vurdert av en erfaren, geografisk spredt, nøytral og anonym jury. Finalistene annonseres under TINE MATCUP i uke 46.

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR