Årets matdager

Vi har grøtens dag og vi har kakedagen. Men når er det? Her er et lite knippe merkedager for mat og drikke. Benytt anledningen og lag minnerike festmåltider.

Januar:

17. januar: Grisens dag

Februar:

14. februar: Valentins dag

Mars:

22. mars: Verdens vanndag

April:

8. april: Kakedagen

Mai:

2. lørdag i mai: Årets første grilldag

Juni:

1. juni: Verdens melkedag

7. juni: Vaffeldagen

2. lørdag i juni: Sjømatens dag

23. juni: St. Hans

Juli:

29. juli: Olsok

September:

Siste torsdag i mnd: Fårikålens dag

Oktober:

1.onsdag i mnd: Lutefisksesongen starter

2. fredag i mnd: Verdens eggdag

16. oktober: Verdens matvaredag

16. oktober: Verdens brøddag

17. oktober: Den norske epledagen

22. oktober: Ostens dag

23. oktober: Grøtens dag

November:
11. november: Mortensmesse

4. torsdag i mnd: Thanksgiving

Desember:
13. desember: Luciadagen

 

Bevegelige dager:

søndag før faste – 7 uker før 1. påskedag: Fastelavenssøndag

Tirsdag etter fastelavenssøndag – 40 dager før påske: Pannekakedagen

Tekst og foto: Opplysningskontoret for meieriprodukter

Ansvarlig redaktør: Elisabeth Strøm Tlf.: 911 55 994
Kjøkkenskriveren utgis av Kost- og ernæringsforbundet

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR