«Hellstrøms hemmeligheter – mat med kjærlighet» av Eyvind Hellstrøm og Anita Rennan gikk til topps i konkurransen Beste norske kokebok i 2020.
For trettende gang er prisen «Beste norske kokebok» delt ut, og etter en jevn og spennende finalerunde ble vinneren kåret.
Juryens begrunnelse var følgende: – En nyforelsket Hellstrøm snobber ned, og serverer enkle og svært velsmakende, men også kreative retter som alle kan greie å lage hjemme hos seg selv. Den velkjente kokken formidler sin brede kunnskap på pedagogisk vis, slik at vi føler at det er noe nytt å lære på hver eneste side.
Vant for andre gang
Eyvind Hellstrøm mottar prisen «Beste norske kokebok» for annen gang, etter at han i 2012 vant kåringen med Hellstrøm junior.
I den avsluttende finalerunden konkurrerte Hellstrøms hemmeligheter – mat med kjærlighet, utgitt på Kagge forlag med følgende utgivelser:
- Asiatisk. En kokebok – Jan Robin Ektvedt, Forlaget Press
- Tradisjonsmat fra Lofoten og Vesterålen – Eirik Nilssen, Senja Matstudio
- En skikkelig digg kokebok 2 – Hanne-Lene Dahlgren, Entusiast forlag
- Julehøgtid. Den beste maten og dei gode tradisjonane – Arne Brimi og Arne Hjeltnes, Kagge forlag
Prisen «Beste norske kokebok» er et samarbeid mellom Apéritif og Norli.