Christer Rødseth er «Årets Kjøkkensjef 2019»

Christer Rødseth mottok nylig utmerkelsen Årets Kjøkkensjef 2019 av NKL. Foto: Fredrik Ringe

Norske Kokkers Landsforening (NKL) deler hvert år ut prisene Årets Kjøkkensjef, Årets Lærebedrift, Årets Young Chef og Årets Styreleder. Christer Rødseth mottok utmerkelsen sammen Hurtigruten, Nils Flatmark og Morten Martinsen i NKL Østfold.

Kåringen bruker vanligvis å foregå på NKLs landsmøte. På grunn av omstendighetene er landsmøtet utsatt inntil videre, mens kåringen likevel ble gjennomført.

– Vi ønsker å glede kokke-Norge i en ellers svært vanskelig hverdag, sier Helge Johansen, president i NKL i en pressemelding.

– Rødseth oppfyller alle kriterier

Det er en rekke kriterier som skal oppfylles, og en egen jury ledet av NKLs president vurderer kandidatene til den gjeve prisen «Årets Kjøkkensjef 2019».

I juryens begrunnelse het det:

– Årets Kjøkkensjef 2019 oppfyller samtlige kriterier og er samtidig et forbilde både når det gjelder rekruttering til faget, positiv framsnakking av kokkeyrket, bærekraftig produksjon og engasjement mot matsvinn.

Christer Rødseth er kaptein på Kokkelandslaget og kjøkkensjef på restaurantene Vaaghals og Code i Oslo. Foto: NKL

Til tross for sin unge alder har Årets Kjøkkensjef til nå hatt en usedvanlig karriere som startet med oppvask, deretter fagbrev og commis-oppdrag i krevende konkurranser, ansvarsfulle lederstillinger i ulike kjøkken og restauranter og stor suksess med sine TV-opptredener.

Han er i dag Kjøkkensjef for to restauranter i Oslo og har representert Norske Kokkers Landsforening i internasjonale konkurranser både med Kokkelandslaget junior og senior hvor han har oppnådd strålende resultater, sa Helge Johansen, NKLs president under utdelingen.

Nils Flatmark Årets Young Chef 2019

Juryen trakk fram at Nils Flatmark, NKL Trondheim, er et engasjert og positivt medlem som stiller opp på medlemsmøter og andre arrangement som NKL-foreningen hans arrangerer. Årtes Young Chef kjører gjerne 4 timer for å delta på det meste i sin forenings regi.

Denne positive innstillingen gjorde at Nils Flatmark ble tatt med som Commis på Kokkelandslaget i desember 2019.

Nils Flatmark mottok utmerkelsen Årets Young Chef 2019. Foto NKL

– Nils Flatmark utviser stor yrkesstolthet og er et flott forbilde for rekruttering av Young Chef medlemmer, het det i uttalelsen.

Hurtigruten AS – Årets Lærebedrift

Årets lærebedrift i kokkfaget kåres av Norske Kokkers Landsforening (NKL), NHO Reiseliv og Foreningen for opplæringskontorene i restaurant- og matfag (FORM). Prisen gis til en bedrift som har utmerket seg i sitt arbeid med å drive opplæring av kokkelærlinger, og som har gjort seg bemerket i sitt lokalmiljø, region eller nasjonalt. Utmerkelsen skal inspirere og motivere bedriftene til å kvalitetssikre opplæringen i kokkefaget.

I juryens begrunnelse heter det:

«Hurtigruten AS tar imot lærlinger i kokk-, servitør-, konditor- og resepsjonsfaget. De legger til rette for god og bred opplæring av framtidens fagfolk til HORECA-bransjen. De siste årene har de også vært godt representert under ASKO Norgescup for kokk- og servitørlærlinger. Hvert år tar de inn flere kokk- og servitørlærlinger, noe som er et bevis for at de tar sin del av ansvaret for å utdanne faglærte til vår bransje. I tillegg tar de imot lærlinger i resepsjonsfaget. Det positive og fine med en stor lærebedrift som Hurtigruten AS, er at de ikke bare tar elever fra en skole, men hele landet. Hurtigrutene har anløpshavner fra Bergen i sør til Kirkenes i nord. Hurtigruten er en god ambassadør for fagopplæringen».

Morten Martinsen – Årets styreleder

NKL kårer også hvert år Årets Styreleder blant sine 22 lokale foreninger. I år var det Morten Martinsen i NKL Østfold som mottok utmerkelsen.

Morten Martinsen i NKL Østfold (t.v.) er kåret til Årets Styreleder. Foto: NKL.

I juryen begrunnelse ble det lagt vekt på at Martinsen har tydelig fokus på å få med flere unge kokker i sin forening. Foreningen har rekruttert rekordmange Young Chefs i 2019, og de har startet en sterk offensiv for å få med flere medlemmer generelt og er godt synlig i fagmiljøet der foreningen har sitt nedslagsfelt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR