Den norske epledagen for 30. gang i år

Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no

Eplet er vår viktigste norskproduserte frukt og det har hatt sin egen dag i 30 år. Det var Opplysningskontoret for frukt og grønt som etablere Den norske epledagen i 1990. Dagen feires den siste tirsdag i september som i år faller på 29. september.

– Vi gleder oss alltid like mye til den norske eplesesongen. Men kanskje litt ekstra i år, med tanke på den spesielle tiden vi er inne i.  Aldri før har vi satt slik pris på våre norske produkter, sier Toril Gulbrandsen, matfaglig ansvarlig og kokk i Opplysningskontoret for frukt og grønt i en pressemelding i anledning jubileet.

Eplekjekke damer ferier jubileet: (f.v.)Toril Gulbrandsen, Jenny Esbjug, Kari Jørgensen, Gerd Byermoen og Iselin Bogstrand Sagen. Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt – frukt.no

Eple troner naturlig nok øverst på listen over de norske fruktene. Saftige, sprø og med både syrlighet og sødme er eplet fantastisk fristende, og en av de fruktene vi spiser aller mest av.

Det perfekte mellommåltidet 

Frukten har et høyt innhold av kostfiber som gir metthetsfølelse, og i tillegg passer det fint som et lite mellommåltid fordi det inneholder få kalorier, og er lett å spise på farten.

– Epler passer godt i matlagingen, sier Toril Gulbrandsen.

Epler hører med i karriretter, og passer godt i en grønn salat. Eplet er også en selvfølge i fruktsalater. Eplemos er godt både på brødskiva og sammen med en god ost. Stekte eller bakte epler med nøtter og rosiner er en dessertfavoritt, for ikke å glemme eplepai, eplegrøt, eplemos og eplekake.

Ta vare på eplene nå i den beste sesongen og lag noe godt på Den norske epledagen.

– Dette er særlig en oppfordring til alle som lager mat til andre, avslutter Toril Gulbrandsen.

Oppskrifter på våre beste eplekaker:

https://www.frukt.no/oppskrifter/eplekake/

https://www.frukt.no/oppskrifter/fylt-eplekake/

https://www.frukt.no/oppskrifter/epleterte-med-vaniljekrem/

Epler i salater:

https://www.frukt.no/oppskrifter/salat-med-epler-og-valnotter/

https://www.frukt.no/oppskrifter/gronnkalsalat-med-eple/

https://www.frukt.no/oppskrifter/eple–mango–og-blaostsalat/

 

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR