Disse skal styre Kost- og ernæringsforbundet

Valgkomiteen i Kost- og ernæringsforbundet har nå levert sin kabal, både til landsstyret, kontrollutvalg og valgkomite. Utvalgene er satt sammen av mange gamle travere som kjenner forbundet godt. Men det er også noen overraskelser.

Det foreslåtte styret dekker store deler av landet selv om hovedtyngden er sentrert rundt Østlandet. Valgkomiteen har også fått til en kjønnsfordeling som langt på vei speiler medlemsmassen. Gjennomsnittsalderen er på 51,6 år.

Britt Skaar, leder av valgkomiteen, har tro på den sammensetningen av landsstyret som nå er lagt fram. Det representerer kontinuitet, samtidig som det tilfører «friskt blod». Ikke minst har det bred faglig tyngde. Det er landsmøtet som velger landsstyret i juni.

To innstillinger

På forrige landsmøte ble det nedsatt en arbeidsgruppe som fikk i oppdrag å vurdere hvordan Kost- og ernæringsforbundet er organisert og komme med forslag til alternative organisasjonsformer. I dette mandatet heter det også at gruppen skal vurdere landsstyrets sammensetning. Det vil si om styret skal øke antall medlemmer fra dagens ordning med tre styremedlemmer og fire varamedlemmer til ny modell med fem styremedlemmer og to varamedlemmer – i tillegg til leder og nestleder. Så langt ser det ut som om organisasjonen foretrekker den nye modellen som er foreslått. Likevel må valgkomiteen lage to innstillinger; en etter dagens modell og en etter ny modell.

Arnt Steffensen (44)

Foreslått som: Leder i Kost- og ernæringsforbundet

Nåværende stilling: Spesialkonsulent/kokk, Akershus fylkeskommune

Nåværende og tidligere verv i forbundet: Utenlandskontakt fra 2010, leder for lokalavdelingen for Oslo og Akershus fra 2012.

Vera Gulbrandsen (55)

Foreslått som: Nestleder

Nåværende stilling: Avdelingsleder for sju mottakskjøkken/kantiner i forpleiningstjenesten i Gjøvik kommune

Verv i forbundet: Nestleder i landsstyret siden 2010. Har vært styremedlem i lokalavdelingen Oppland i flere år.

Harald Birkenes (58)

Foreslått som: Styremedlem

Nåværende stilling: Enhetsleder kjøkkentjenesten i Grimstad kommune

Verv i forbundet: Leder av Agder-avdelingen siden 2007. Tidligere kortvarig leder av avdeling Buskerud.

Geir-Kristian Øvrevik (41)

Foreslått som: Styremedlem

Nåværende stilling: Faglig leder/kokk, Trysil sykehjem

Verv i forbundet: Styremedlem og lokalavdelingsleder de siste ti årene

Lisbeth Hestholm Vegsund (50)

Foreslått som: Styremedlem

Nåværende stilling: Seksjonsleder i matforsyning, Drammen sykehus

Verv i forbundet: Ingen

Per Audun Gjerde (60)

Foreslått som: Styremedlem (eventuelt varamedlem etter gammel modell)

Nåværende stilling: Kjøkkenleder, Forsand kommune.

Verv i forbundet: Styremedlem i Rogalands-avdelingen, har også vært det tidligere.

Alice Tengesdal (62)

Foreslått som: Styremedlem (eventuelt varamedlem etter gammel modell)

Nåværende stilling: Kjøkkensjef Bjerkreim omsorgssenter

Nåværende og tidligere verv i forbundet: 1. vara til styret siste periode.

Kirsti Strømhaug (49)

Foreslått som: Varamedlem

Nåværende stilling: Kjøkkenleder Ørnes sykehjem, Meløy kommune

Verv i forbundet: 2. vara til landsstyret og en rekke verv i lokalavdelingen; styremedlem, sekretær, leder og nå kasserer.

Elisabeth Kettilsen (46)

Foreslått som: Varamedlem

Nåværende stilling: Kokk ved sentralkjøkkenet, sykehuset Vestfold, Tønsberg

Verv i forbundet: Landsstyremedlem siste periode.

KONTROLLUTVALG

Disse er foreslått til Kontrollutvalg: Lars Carlsen, Ingebjørg Skjølsvold, Vidar Arnesen

Vara: Ronny Nilsen, Anne Marie Findalen, Sigrid Ytterdal

VALGKOMITE

Disse er foreslått til valgkomiteen: Turid Jarvik, Britt R. Sørø, Arild Løvaas

Vara: Anne Berit Møllersen, Anne Lise Hegna, Paul Arvid Nilsen

I Kjøkkenskriveren nr. 2/13 får du en nærmere presentasjon av de foreslåtte medlemmene til landsstyret. Hva ser de på som Kost- og ernæringsforbundets største utfordringer i årene som kommer? Hvilke egenskaper har de som kan komme godt med i landsstyret? Dette er spørsmål de svarer på.

Ansvarlig redaktør: Elisabeth Strøm Tlf.: 911 55 994
Kjøkkenskriveren utgis av Kost- og ernæringsforbundet

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR