BEST PÅ HONNING Det summer høyt her i landet: 170 produkter har deltatt i til sammen 12 ulike kategorier. 52 av honningene gikk videre til finalen i NM i Honning. Selve hovedbedømmingen har en uavhengig jury med kompetanse innen ulike sider av norsk mat- og drikkebransje stått for. – Produktene har blitt smakt og testet av anerkjente fagfolk som har bidratt til kvalitet og faglighet i konkurransen. Dommerpanelet har blant annet bestått av kjøkkensjef på Slottet, Nicolai Lundsgaard, Andreas Viestad og fagutdannede honningsensorikere fra HonningHub, forteller Julie Øyan i HANEN som ledet prosjektet. INSPIRERENDE HØY KVALITET All norsk honning er av høy kvalitet. Dommerne har derfor måttet jobbe intenst for å finne frem til de ørsmå forskjellene. – Vi har et enormt mangfold av norske honninger, og vi håper at NM i Honning kan være en viktig katalysator når det kommer til å heve denne kategorien blant forbrukere, men også innen HoReCa. Og ikke minst friste folk til å starte med birøkt selv, sier Øyan. Liste over vinnerne i de 12 kategoriene ligger tilgjengelig på hanen.no TOK UTFOPRDRINGEN: Som et ledd i forberedelsene til finale-festmiddagen i januar, ble det i forkant arrangert en workshop hos Norsk Restaurantskole i Oslo med sine 19 VG2- elever. Elevene fikk smake seg gjennom 4 ulike honningtyper og tok deretter utfordringen med å sette sammen en 9-retters meny med honning i samtlige retter. Her er Oliver Gulbrandsen i sving. Foto: Studio Dreyer + Hensley. NOEN NORGESMESTERE. Bak fra v. Carl Petter Tresselt, Marco Hartwigsen, Trond Arnevik, Føyno gard, Inge Moen. Foran fra v: Kristina Mørk Jacobsen, Sonja Arnevik, Nora Fjeldheim Lerstøl, Thomas Ellingsen Gryte og Erik Ellingsen Gryte. Foto: Roar Ree Kirkevold. NM I HONNING: Selve arrangementsstyret har bestått av HANEN, ByBi og Norges Birøkterlag. Julie Øyan fra HANEN var leder for prosjektet. Foto: Trude Henrichsen. 23 Tidsskrift for matomsorg. Utgitt av Kost- og ernæringsforbundet NM i Honning
RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3Mzgy