KJØKKENSKRIVEREN nr. 1 - 2024

Tekst: Elisabeth Strøm For kjøkkentjenesten i Arendal kommunen handler bærekraft om mer enn økologiske og kostreiste råvarer på tallerkenen og mat laget fra bunnen av. Det handler like mye om å redusere matsvinn, ta vare på naturen og menneskene rundt seg. Og å jobbe aktivt med rekruttering til arbeidsplassen, inkludering og godt arbeidsmiljø. Det siste fikk avdeling kjøkken, vaskeri og renhold IA-prisen for i 2015. – Alt henger sammen med alt, sier Tove Nævisdal, avdelingsleder, enhet mestring i Arendal kommune. Hennes budskap er at alle kommuner har et samfunnsoppdrag. Når det gjelder bærekraft er det viktig at både den enkelte kommune og alle ansatte går foran og virkeliggjør dette oppdraget. – Bærekraft må være noe mer enn fine festtaler. Vi ønsker å vise i praksis at for ansatte i kjøkkentjenesten i Arendal er dette noe vi tar på det aller høyeste alvor. HUMPER PÅ VEIEN Nævisdal ble i fjor høst invitert til en konferanse i regi av OsloMet for å fortelle om Arendals vei mot mer bærekraftig mat på menyen, som hun har vært med på helt fra starten. Det har ikke vært en strak vei mot et synlig mål i horisonten. Det har vært både humper og omkjøringer på den lange strekningen. – Det har tatt lang tid å komme dit vi er i dag. Spesielt i starten møtte vi mye motstand. Mange mente økologi var noe tull, sier Nævisdal, som har fagansvar for mat og måltider i I ARENDAL ER BÆREKRAFT MER ENN FESTTALER Et nytt innovasjonsprosjekt skal gjøre offentlig innkjøp av mat og cateringstjenester mer bærekraftig. I prosjektet «Kjøp bærekraftig» ses det til kjøkkentjenesten i Arendal kommune som har jobbet målrettet med dette i over 20 år. ØKOLOGISK LAM: Avdelingsleder Tove Nævisdal sammen med Halima Idris og Scott Weckhorst. Her skjæres det økologisk lam til fårikålens dag på Færvik kjøkken. Kjøkkenskriveren nr. 1-2024 32 Offentlige anskaffelser

RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3Mzgy