KJØKKENSKRIVEREN nr. 1 - 2024

Så har forbundsleder i Kost- og ernæringsforbundet og kokk Arnt Steffensen gjort det igjen: Etter å ha skrevet en rekke bøker de siste årene om gode ting man kan ha i glasset, er han nå aktuell med en bok om klippfisk. Nytt er også at han har skrevet bok sammen med to andre medforfattere; Frode Kristensen, som har lang erfaring fra matbransjen og er daglig leder av Salgslaget. Christian Larris Honstad har lang fartstid i restaurantbransjen. I dag er han kjøkkensjef på Brasserie Hansken i Oslo. Han har tidligere vært på kokkelandslaget junior. UFARLIGGJØR RÅVAREN Fra Cappelen Damm forlag heter det at boka er for dem som vil utvide sin egen kunnskap om klippfisk. Her får man som leser historien og reisen, og rundt 50 oppskrifter som man kan sette på klippfiskmenyen. Og kanskje like viktig; forfatterne forsøker å ufarliggjøre klippfisk som råvare. – For å ta det fra starten. Hvordan har det seg at du nå beveger deg over til matfatet, Arnt Steffensen? – Det var under landsmøtet i Kristian- sund i 2016 at jeg virkelig fikk øynene opp for klippfisk. Så gikk det noen år, og i 2021 kom lokalmatforkjemper Frode Kristensen og jeg over en portugisisk kokebok med svimlende 500 klippfiskoppskrifter. Vi beklaget oss over at klippfisk ikke var mer utbredt i Norge. Slik fikk vi ideen om å lage en klippfiskbok, og fikk Christian Larris Honstad med på laget, som er født og oppvokst i klippfiskbyen Kristian- sund. KLIPPFISK – DEN GLEMTE NASJONALSKATTEN Arnt Steffensen, Christian Larris Honstad og Frode Kristensen har sammen skrevet bok om «Klippfisk - historien, reisen, oppskriftene». Forfatterne lover å gi svar på alt man lurer på om klippfisk, og kanskje et par ting til. Tekst: Elisabeth Strøm // Foto: Line Dammen BOKAKTUELL: Frode Kristensen, Christian Larris Honstad og Arnt Steffensen er ute med boka «Klippfisk, historien – reisen – oppskriftene» på forlaget Cappelen Damm. Kjøkkenskriveren nr. 1-2024 38 Bokutgivelse

RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3Mzgy