Navn/rolle/arbeidsted: Britt Skaalevik Lerøy, enhetsleder Hospitaldrift Matforsyning/Helse Bergen HF. ETTERLYSER EN APP FOR BEDRE HUKOMMELSE AKTUELL MED/OPPTATT MED FOR TIDEN: • Vi har nettopp åpnet nytt barne- og ungdomssykehus i Helse Bergen • Vi er i full gang med implementering av nytt kostdataprogram • Årsturnuser som innebærer en del endringer for personalet • Nye innkjøpsavtaler på mat og drikke • Kompetanseplaner for kjøkkenpersonell HVA TRIVES DU BEST MED I JOBBEN? Å jobbe med mat som en del av den totale helsebehandlingen, er veldig givende. Det å ha mulighet til å kunne påvirke og planlegge tilbudet til våre pasienter med god og variert kost, i fine omgivelser og med hyggelige medarbeidere gjør en forskjell. Dette påvirker pasientenes matinntak. Jeg trives også veldig godt med mine kolleger, både i egen avdeling, men også rundt i Norge. Det er spennende med en travel og uforutsigbar arbeidshverdag. HVA ER DIN VIKTIGSTE EGENSKAP I STILLINGEN DU HAR, OG HVORDAN BRUKER DU DEN? Da jeg var ung, spilte jeg både håndball og fotball på et forholdsvis høyt nivå. Denne erfaringen har jeg nok tatt med meg videre i livet. Det er mangfoldet som gjør oss god, hvor lagånd og samarbeid bidrar til å nå felles mål. Jeg har stor arbeidskapasitet og arbeidsglede, er positiv og har et godt humør. Så mener jeg jo selv at jeg er strukturert, handlekraftig, tydelig og rettferdig. Jeg prøver å være tett på mine medarbeidere og kolleger – så håper jeg at jeg på den måten kan påvirke både motivasjon og arbeidsglede til mine medarbeidere og kolleger. NEVN EN EPISODE FRA ARBEIDSLIVET DU ALDRI GLEMMER? For en del år siden hadde vi besøk på kjøkkenet av den gang helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen og fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen. De ønsket å høre mer om Helse Bergens ernæringsstrategi og hvordan vi jobbet med mat- omsorg knyttet til strategien. De skulle besøke flere enheter i sykehuset og traseen med forflytning var forhåndsbestemt. Selvfølgelig hadde de akkurat denne dagen begynt å rive ned vegger og tak for vedlikehold i det området disse skulle forflytte seg i. Det var jo ikke akkurat dette vi ønsket å vise dem, så jeg tok en beslutning og førte de en annen vei. På grunn av strenge sikkerhetsopplegg rundt disse personene, ble det selvsagt mye styr med det. Det gikk heldigvis bra – men jeg følte meg ikke særlig smart akkurat da. DIN FØRSTE LØNNEDE JOBB? Jeg var 16 år og jobbet som stuepike på Dette klarer jeg meg ikke uten: ❶ Familien min. Har endelig fått 2 barnebarn siste året. Det er bare helt fantastisk og berikende. ❷ Bilen min. Jeg bor langt ute på «landet» så uten den hadde jeg ikke overlevd. ❸ Kollegene mine. Jeg er veldig stolt av de som jobber i Matforsyningen i Helse Bergen. De sikrer mat til syke og sårbare mennesker hver eneste dag. Å se dem «skinne» i jobben gir meg mye energi og motivasjon. ❹ Nettverk og relasjoner til ledere i andre sykehuskjøkken i Norge er gull verdt. Kjøkkenskriveren nr. 1-2024 56 Stafetten
RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3Mzgy