KJØKKENSKRIVEREN nr. 3 - 2024

Hvem lager Norges beste ostepølse eller grillmat? Norgesmesterskapet i kjøttprodukter 2024 er gjennomført og i tre dager smakte 24 dommere seg fram til det beste kjøttbransjen har å by på. 661 produkter ble bedømt, rundt 255 av disse var pølser. Dommerne vurdere i tillegg hele 180 typer grillmat, 115 spekepølser, 70 forskjellige typer spekekjøtt og over 40 bacon. Produktene kom fra både store og små produsenter fra hele landet. Rundt 80 bedrifter hadde produkter inne til bedømming i årets konkurranse. Åtte videregående skoler hadde også produkter inne til vurdering. Pølsa Strinda wurst ble kåret til Norges beste i kategorien «Beste pølse» i Skolemesterskapet. HÅNDVERK, MANGFOLD OG KVALITET – NM løfter frem håndverk, mangfold og kvalitet. I tillegg til at bransjen får mye positiv omtale. Og ikke minst, forbrukerne skoleres i mangfold og kvalitet. En spekeskinke kan lages med uendelig av variabler, spesialpølser med chili, ost, ramsløk, bacon, all verdens krydder, samt geit, vilt, fjørfe, svin, lam og storfe, sa Terje Wester, styreleder i KLF, da han ønsket velkommen til NM-kåring. – For kjøttbransjen er NM det viktigste arrangementet for smakstesting. Også handelen har fått øynene opp for kåringen. En nysgjerrig forbruker som er bevist denne bredden, og som leter og finner sine favoritter har en stor verdi for oss som bransje, sa han videre. MEDALJEFANGST FOR INDERØY SLAKTERI Inderøy Slakteri AS tok hele 7 medaljer under NM i Kjøttprodukter; 3 gull, 2 sølv og 2 bronse. –Stor stas, sier daglig leder Håvard Gausen i Inderøy Slakteri, og legger til: – Mai er rett og slett en festmåned for oss. Vi satte ny pakkerekord av sodd den første konfirmasjonshelga, og totalt vil det bli levert ut mellom 75-80 tonn inderøysodd denne måneden. Og nå topper vi det hele med en solid medaljefangst i NM. For en fantastisk gjeng jeg er så heldig å få jobbe med. Bedriften stilte med 14 produkter fra sitt sortiment. Inderøy Slakteri vant gull i Tekst og foto: Elisabeth Strøm NYT SOMMEREN MED KJØTT AV GULLKVALITET Hoveddommer Tom Chr. Johannessen. Kjøkkenskriveren nr. 3-2024 22 NM i Kjøttprodukter

RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3Mzgy