Matskattpodden Meny Dette er MENYs podkast om matskatter. Pål Knutsson Medhus inviterer Matskatt-produsenter til spennende samtaler om produkter, idéer, bruksområder og smaker. Matskatt-podden er et ambisiøst prosjekt der målet er å få litt flere til å bli kokere på norsk mat og drikke. MatPratpodden Opplysningskontoret for egg og kjøtt Hvordan steker du en helt perfekt biff? Hva er et balansert kosthold, og hvilke hemmelige ingredienser bør du alltid ha på kjøkkenet? Og det vanskeligste spørsmålet av dem alle – hva skal du egentlig ha til middag? I MatPrat-podden får du vite mer om maten du spiser, og inspirasjon til å kaste deg ut i nye eventyr på kjøkkenet. Vinmonopolets podkast Vinmonopolet Vinmonopolets eksperter Anne Enggrav og Niclas Lundmark gir deg kunnskap om druer og regioner, øl- og vinstiler, mat og drikke. Her diskuteres også drikkeanbefalinger til ulike måltider, blindsmakinger og lytterspørsmål. Her finnes nesten 350 tilgjengelige episoder. Ren mat Moderne Media Er du opptatt av landbruk og matproduksjon, kan dette være en podkast for deg. Ren Mat ønsker å stikke fingeren i jorda og finne plass til nye stemmer som vil gjøre mat-Norge litt grønnere og lytterne litt klokere. Kokkeprat Egmont PEOPLE Stjernekokkene Tom Victor Gausdal og Jan Robin Ektvedt snakker om mat. De tar for seg fallgruver du bør unngå på kjøkkenet for å lykkes og triksene som løfter maten. Øre for mat Norgesgruppen Øre for mat er en podkast fra NorgesGruppen. Denne handler om mat, mennesker, marked og muligheter. Programleder er konserndirektør Stein Rømmerud. Lurer du på om handlekurven blir sunnere eller om årets landbruksoppgjør er bra eller dårlig for den norske bonden? Da kan denne være noe for deg. Takk for maten Kristoffer Torheim Vil du lære mer om norsk mat? I denne podden får du bli med Kristoffer Torheim når han reiser rundt og snakker med norske bønder - de som fortsatt dyrker, avler, yster, fisker og sanker maten vi spiser hver dag. Målet er å lære mer om hvordan bøndene har det, om de ulike råvarene som produseres i Norge, hva vil det si å drive en gård og de ulike driftsformene. Sankeren og kokken Norges sopp- og nyttevekstforbund Jim-André Stene fra Trøndelag Sankeri, forfatter og kokk Jørgen Ravneberg og Trondheim sopp- og nyttevekstforening har sammen produsert denne serien. Temaer i podden er sopp og ville vekster og hvordan de brukes på kjøkkenet. Gamle greier Nasjonalbiblioteket Denne podkasten gir deg fascinerende historier om og fra norsk kulturhistorie. Dette er ikke en mat-podd, men innimellom dukker det opp matrelaterte episoder med historier som overrasker og er godt fortalt. Lapskaus! Lapskaus Denne podden selges inn slik: Ronny Kolvik og Halvar Ellingsen fra Bro og Kvitnes gård koker sammen historier og fortellinger med kjente og kjære kolleger rundt om i Norges land. En podkast av kokker for kokker! MED MAT PÅ ØRET Det finnes et hav av podkaster som handler om mat eller som er laget av kokker for kokker. Her er et lite utvalg som du kan laste ned før ferien, enten du er opptatt av ernæring, folkehelse, mathistorie eller menytips. Tekst: Elisabeth Strøm Kjøkkenskriveren nr. 3-2024 40 Podkast
RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3Mzgy