Navn/rolle/arbeidsted: Trine Boganes, kjøkkensjef, Stavanger kommune, Lervig sykehjem. BRENNER FOR DET SOM ER GRATIS AKTUELL MED/OPPTATT MED FOR TIDEN: Jeg jobber mye med økonomi for tiden, som vi alle gjør. Kokkene og jeg prøver å lage samme gode maten på en enda mer økonomisk og bærekraftig måte, uten at det går utover kvaliteten. Det er ikke lett med de skyhøye matprisene som er nå. Jeg jobber mye ut mot avdelingene med å undervise pleiepersonell i disse tingene, i tillegg til mat, ernæring, mellommåltider og måltidsglede. HVA TRIVES DU BEST MED I JOBBEN? Jeg trives aller best med å jobbe i team med de flinke kokkene og assistentene våre. Blir aldri lei følelsen av å komme i mål hver dag sammen, uansett hvor travelt og kaotisk det kan se ut. Med årene har jeg funnet ut at jeg liker å undervise, og det får jeg lov til både internt på huset, og litt ellers. Synes det er både gøy og nyttig. Veldig givende å snakke direkte med beboerne og finne løsninger på utfordringer og eventuelle ønsker de har rundt mat og ernæring. I tillegg er det utrolig spennende å høre om livene deres og alt de har opplevd. Jeg brenner veldig for tverrfaglig samarbeid, og at vi i helsevesenet må bli mye flinkere til å jobbe sammen. Jeg har sett at det er det som skal til for å nå målet om fornøyde brukere av tjenestene våre. Det koster ingenting, og det skal ofte forbausende små forandringer til for å kunne tilby et bedre mattilbud. HVA ER DIN VIKTIGSTE EGENSKAP I STILLINGEN DU HAR, OG HVORDAN BRUKER DU DEN? Jeg er veldig engasjert i faget mitt og liker å holde meg oppdatert. Jeg er utadvendt og glad i folk, og ser at det kan være en stor fordel i denne stillingen. Jeg bruker kunnskapen og erfaringen min til undervisning og samarbeid med andre. Jeg snakker mye med personalet, og vi har gode nettverk i kommunen. NEVN EN EPISODE FRA ARBEIDSLIVET DU ALDRI GLEMMER? Det jeg aldri glemmer er da jeg kom ganske så grønn og ung til en jobb som såkalt «koldjomfru» i anleggskantinen på Rosenberg Verft etter to år på kokkeskole. Der jobbet jeg med voksne, ganske hardbarka arbeidere, Det var en bratt læringskurve, og litt av en «dannelsesreise», Kjøkkenskriveren nr. 3-2024 56 Stafetten
RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3Mzgy