MEDALJEDRYSS: Etter brann i produksjonslokalene tidligere i år, var det usikkert om Inderøy Slakteri kom til å høste medaljer. Det ble fire medaljer totalt: gull for plukksylte og kjøttsuppe, sølv for grov urøkt julepølse og bronse for varmrøkt lammelår. Fra venstre: Jonas Gausen, Svein Harald Kirknes og Håvard Gausen, Inderøy Slakteri AS HEDERSPRIS: Tor Arne Ruud mottok Stiftelsen Norsk Mats hederspris under NM i kjøttprodukter. F.v. adm.dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist og adm.dir. i Animalia Tor Arne Ruud. Foto: John T. Pedersen Hedersdryss over brobygger i kjøttbransjen Stiftelsen Norsk Mats hederspris gikk til avtroppende administrerende direktør i Animalia, Tor Arne Ruud. – En brobygger mellom alle kjøttslag og en brobygger i hele kjøttbransjen, sa adm.dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sunqvist. – I en bransje preget av sterke meninger og tradisjoner har Tor Arne Ruud utmerket seg som en brobygger. Gjennon samarbeid og faglig grundighet har Ruud spilt en nøkkelrolle i å forene ulike deler av kjøttbransjen, sa Nina Sundqvist under overrekkelsen. Ruud kan se tilbake på en lang og innholdsrik karriere. Når han blir spurt om å trekke fram noen høydepunkter, nevner han spesielt forsknings- og utviklingsarbeidet som er gjort for å beskytte og dokumentere den unike kvaliteten til Fenalår fra Norge. PÅLEGG: NM-dommer Ola Stuberg, Arne B. Corneliussen, bedømmer et av de 220 påleggsproduktene i konkurransen. Foto: Svein-Erik Eide, KLF PINNEKJØTT: Alle sanser tas i bruk når NM-dommer Pål Røstvang, Alimenta, bedømmer pinnekjøtt. Foto: Svein-Erik Eide, KLF 25 Tidsskrift for matomsorg. Utgitt av Kost- og ernæringsforbundet NM i kjøttprodukter 2023
RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3Mzgy