KJØKKENSKRIVEREN nr. 6 - 2023

BAKT AUBERGINE MED CHEVRE INGREDIENSER: 1,2 kg aubergine 80 g Knorr Primerba hvitløk 80 g Knorr Primerba de Provence 30 g Knorr Umamikrydder 100 ml olivenolje 200 g chevreost 1 stk granateple 5 stk fiken 30 g karse Salt og pepper FRAMGANGSMÅTE: 1. Vask auberginene og kutt dem i store biter. 2. Mariner bitene i olivenolje og krydderpasta og Knorr Umami. 3. Bak i ovn på 240 grader i 12-15minutter, kjøl ned. 4. Anrett på tallerken og topp med ost, fiken, granateple og frisk karse. HUMMUS MED SØTPOTET INGREDIENSER: 600 g kikerter i lake 200 g bakt søtpotet 30 g Knorr Primerba hvitløk 10 g Knorr primerba timian 10 g fersk chilipepper 1 dl olivenolje 20 g tørkede tranebær 5 g bladpersille Salt og pepper etter smak FRAMGANGSMÅTE 1. Ha alle ingrediensene i en food processor, bortsett fra tranebær, persille og noen få biter bakt søtpotet. 2. Miks til en jevn masse og smak til med salt og pepper. 3. Anrett i boller og pynt med tranebær, persille og noen biter bakt søtpotet. 10 P 10 P 27 Tidsskrift for matomsorg. Utgitt av Kost- og ernæringsforbundet Oppskrifter

RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3Mzgy