KJØKKENSKRIVEREN nr. 6 - 2023

Undersøkelsen er gjennomført av Opinion, på vegne av MatPrat og Opplysningskontoret for brød og korn. At krumkaker er den mest populære julekaken stemmer godt med at tradisjonsmat er viktigere i år. Krumkaker er den eldste julekaken vi kjenner til, og er en kake som er populær i hele landet. Krumkaker lå som nummer tre på listen for to år siden, som nummer to i fjor og på toppen i år. – På årets liste er det bare krumkaker, pepperkaker (sirupsnipper) og smultringer som tradisjonelt har vært regnet som de 7 slagene til jul. Kransekake har riktignok lange tradisjoner som festkake på norske kakebord. Brune pinner og Sarah Bernhardt har kommet på listen de senere årene, og havreflan for første gang i år. Noe av årsaken kan være at de er enklere å lage og at de blir spist opp, forteller Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn. På spørsmål om hva som er din favoritt blant julekakene, fordelte svarene seg slik: Krumkaker 13 % Kransekake 11 % Brune pinner 9 % Pepperkaker 9 % Sarah Bernhardt 7 % Smultringer 7 % Havreflan 5 % KRUMKAKER ER JULEFAVORITT Krumkakene har kjempet seg tilbake på toppen av listen over favorittkakene til folket. Også krumkakejernet går varmt på mange kjøkken i disse tider. Kakene lager vi gjerne selv, eller får fra venner eller familie, viser undersøkelse. Foto: Opplysningskontoret for brød og korn - brodogkorn.no Kjøkkenskriveren nr. 6-2023 34 Juletradisjoner Lagres svalt under+20°C. Holdbar åpnet i kjøleskap i ca 3 dager. Det perfekte alternativet til fløte Millac Gold 33 og Millac Cooking 15 er de perfekte erstatningene for fløte. Totalt laktose- og glutenfrie og passer til all type matlaging. www.uniquefoodnordic.com/se/ EPD: 3068301 EPD: 4176970

RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3Mzgy