Navn/rolle/arbeidsted: Jane Øpstad Bråthen, avdelingssjef Matforsyning Vestre Viken HF Ansvar for mat til pasienter, kiosker og kantiner Å STEKE KRUMKAKER GIR JULESTEMNING AKTUELL MED/OPPTATT MED FOR TIDEN: Alle foretakene i Helse Sør-Øst skal innføre nytt regionalt kostdatasystem i årene som kommer. Vi i Vestre Viken skal starte opplæring våren 2024, oppstart med det nye systemet er januar 2025. I forbindelse med nytt sykehus i Drammen har matforsyning ansvar for 3 delprosjekter hvor vi planlegger mat til pasienter fra avdelingskjøkken, drift av produksjonskjøkken og kiosk/kantine. I løpet av året arrangerer vi fagdager for våre ansatte, vi har 3 dager i året med likt innhold så alle ansatte skal få være med. I år er dette noen av temaene; Ernæring i sykehus, HMS – kjemikaliehåndtering og verneutstyr, bærekraft - redusere matsvinn med ny teknologi, velferdsforeningen informerer om sine gode tilbud og konsistens- tilpasset mat ved logopeden på Drammen sykehus. HVA TRIVES DU BEST MED I JOBBEN? Samarbeid om vårt viktige oppdrag med kolleger! I Vestre Viken foregår samarbeidet i ledergruppen for Intern service. Denne består av avdelinger innenfor matforsyning, renhold og tekstil, logistikk, eiendomsdrift, eiendomsforvaltning og utvikling, servicetjenester (portør, servicetorg og sentralbord). Ledergruppen for Matforsyning består av seksjonsledere på våre lokasjoner, som er Drammen, Bærum, Ringerike, Kongsberg og Blakstad. Her samarbeider vi om å få til en best mulig matomsorg ut i klinikkene og gode tilbud for pasienter, ansatte og besøkende. Jeg trives godt med å ha mye ansvar, en variert arbeidsdag, god struktur på arbeidet og det aller beste; å ha kontakt med våre fine medarbeidere. Jeg trives også veldig godt med å jobbe sammen med andre ledere i helseforetakene i hele landet, veldig nyttig og viktig for trivselen. HVA ER DIN VIKTIGSTE EGENSKAP I STILLINGEN DU HAR, OG HVORDAN BRUKER DU DEN? I mitt daglige arbeid har jeg god nytte av interessen for å holde oversikt over oppgaver og aktiviteter. Jobbe strukturert og systematisk, f.eks. ved å være godt forberedt og ha gode planer. Godt humør er godt å ha i de fleste situasjoner. NEVN EN EPISODE FRA ARBEIDSLIVET DU ALDRI GLEMMER? Jeg husker ennå godt en episode fra jeg gikk i kokkelære, hvor eier/kjøkkensjef påpekte overfor en kokk at en rett ikke var fint nok lagt opp på tallerken og sa at det måtte gjøres på nytt. Kokken svarte «da får du gjøre det selv». Det ble et kortvarig arbeidsforhold for kokken. DIN FØRSTE LØNNEDE JOBB? Jeg plukket jordbær hos Manvik i vakre Brunlanes, det er der de beste jordbæra kommer fra. Vi ungdommer ble hentet i en folkevognbuss på ungdomskolen kl. 06 og kjørt utover på landet. Min første jobb som ikke var på åkeren var i isbaren på Hotel Wassilioff i Stavern, der var det veldig mye å gjøre hele sommeren. HVA ER DITT BESTE RÅD TIL DAGENS UNGDOM? Velg en yrkesvei med et fag du er interessert i og sett deg godt inn i det, vær nysgjerrig, gjør så godt du kan, bidra til god stemning på jobb og lytt til dine kolleger. HVIS DU KUNNE HA DIGITALISERT EN HVILKEN SOM HELST OPPGAVE (IKKE BARE JOBB), HVA VILLE DU VALGT? Fordeling av vakter i turnus hadde vært fint å slippe å bruke såmye tid på. Har hørt at det muligens er på vei kunstig intelligens som kan brukes på dette området. HVA HAR DU ALLTID I KJØLESKAPET HJEMME? Frukt og grønnsaker, yoghurt naturell, Dette klarer jeg meg ikke uten: ❶ Nylaget kaffe, aviser, frokostgrøt og god tid på morgenen ❷ Familien min ❸ Gode venninner; gode samtaler og shopping ❹ Frisk luft og gåturer ❺ Jobben min og gode kollegaer Kjøkkenskriveren nr. 6-2023 56 Stafetten
RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3Mzgy