En skattekiste

Tv-kokk Leila Lindholm, Sveriges svar på Nigella, er ute med ny bibel for{F6AA7E35DF5C} søtmomser og bakeglade i alle aldre. A piece of cake er boka som får deg til å dra rett hjem fra jobb for å og knuse egg.

Leila bakte sine første muffins bare tre år gammel, med kyndig hjelp av sin mormor. Siden har hun fortsatt å bake, heter det i vaskeseddelen fra forlaget. I forordet røper hun at de beste oppskriftene går i arv mellom kjente og kjære, og de kan i noen tilfeller bli bakt i generasjoner, og til og med vernes som de reneste skatter. I kokeboka deler hun raust av sine kunnskaper og den inneholder i alt 200 av hennes ynglingsoppskrifter på brød og lekkert bakverk. Her er oppskrifter på alt fra kaker til kakeboksen og kakefatet, terter og paier, muffins og kaker til fest. I boka fins også oppskrifter på sunne bakevarer. Her er egne kapitler for grovbrød og knekkebrød, baking uten ovn og for sauser, kremer og syltetøy.

Med utgangspunkt i gode grunnoppskrifter gir forfatteren tips på hvordan man kan variere for eksempel på et sukkerbrød på hele ni forskjellige måter. Mange av oppskriftene inneholder typiske nordiske råvarer som eple, blåbær og rabarbra.

A piece of cake er et godt eksempel på hvor viktig design og foto er for å formidle lidenskap til råvarene og ekte matglede. Fotografene Wolfgang Kleinschmidt og Tomas Ringquist har i så måte gjort boka til en nytelse for øyet. Skandinavisk sommer og landlighet sett gjennom nostalgiske briller er gjennomgangstema.

Boka passer både for nybegynnere og mer erfarne bakere. Og skulle resultatet bli mislykket, er det råd å hente i bokas siste del som heter ”Førstehjelp på kjøkkenet” og ”Magi på kjøkkenet”. Disse to kapitlene er med på å gi kokaboka et løft.

Fram med slikkepotten!

Leila Lindholm:

A piece of cake

Forlag Cappelen Damm

Ansvarlig redaktør: Elisabeth Strøm Tlf.: 911 55 994
Kjøkkenskriveren utgis av Kost- og ernæringsforbundet

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR