Har tro på en aktiv messehøst

VIKINGSKIPET PÅ HAMAR: Fagmessen Østlandske Storhusholdning satser på å fylle store deler av hallen i oktober. Foto: Shutterstock

Etter nærmere halvannet år med nedstengning er bransjen sulteforet på fysiske møteplasser. Arrangørene av de største storhusholdningsmessene satser optimistisk på at det skal bli mulig å møtes ansikt til ansikt igjen på en trygg måte til høsten. 

Tekst: Elisabeth Strøm

Noe av bakgrunnen for optimismen er at myndighetene nylig presenterte oppdaterte retningslinjer for smittevern. Forskriftsendringen innebærer at messer blir likestilt med kjøpesentre, noe som gjør det mulig å arrangere messer fysisk igjen i tråd med gjeldende smittevernregler.

Profesjonelle deltakere

Først ut etter sommerferien er A la Carte-messen i Grieghallen i Bergen. Den skal gå av stabelen 15.-16. september. I tillegg til utstillere, vil det ble arrangert ulike konkurranser. Det er NKL Bergen som står som arrangør.

Meny-messen har blitt utsatt flere ganger under pandemien. Nå satses det på gjennomføring den 29.-30. september i E. C. Dahls Bryggeri i Trondheim. Messen arrangeres i år for 7. gang.

Nordnorsk Storhusholdningsmesse arrangeres av NHO Reiseliv Nord-Norge og er lagt til Fløyahallen i Tromsø den 23. september.

Bernt Roarsen, daglig leder i Messeselskapet har god tro på at det kan gjennomføres fysiske storhusholdningsmesser til høsten slik som planlagt, først og fremst på grunn av forskriftsendringen.

– I tillegg er det snakk om bransjearrangement med profesjonelle deltakere, og vi kommer til å følge alle regler og anbefalinger. Vi vil også ha adgangskontroll og en fullstendig oversikt over alle deltakerne, sier han.

Så langt er responsen god med mange påmeldte.

– Det virker som om de fleste nå er ivrige etter å komme i gang med normal drift. Dette gjelder i alle landsdeler, sier Roarsen.

Skape pågangsmot

Fagmessen Østlandske Storhusholdning er lagt til Vikingskipet på Hamar 6. – 7. oktober.  Arrangør er NHO Reiseliv Innlandet og utstillingsplassen Messer AS. De satser friskt og håper å skape pågangsmot i en bransje som virkelig har fått føle på pandemiens konsekvenser.

– Vi er kjempefornøyde med den offensiven som bransjen nå viser. Vi drømte om å fylle halve Vikingskipet, men med 90 utstillere allerede påmeldt, kommer vi til å fylle 2/3 av hallen, sier pressekontakt Konrad Sel.

Han tror pågangen skyldes at det har vært «tørke» på messefronten i mange måneder.

– NHO har uttalt at dette er den viktigste møteplassen i gjenåpningen av AS Norge. Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv, åpner messen, og hun vil gi råd om hvordan bransjen kan reise seg igjen etter pandemien, sier Konrad Sel.

Han håper hele bransjen kommer til Vikingskipet og skaper optimisme og begeistring. I tillegg til utstillere, vil det også her bli mulig å oppleve konkurranser.

Artikkelen står på trykk i Kjøkkenskriveren nr. 3/21

 

 

 

 

 

 

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR