Hurra for det beste norske på menyen 17. mai

Foto: Pixabay

Årets feiring av nasjonaldagen blir litt annerledes enn vi er vant til, men vi skal uansett kose oss med god mat sammen med våre nærmeste.

Opplysningskontoret for frukt og grønt har satt sammen en meny med de nye, ferske norske råvarene som egner seg til frokost eller lunsj på 17. mai.

Klokken 13 skal vi alle synge nasjonalsangen sammen fra balkonger og hager, og mange skal sikkert arrangere frokost eller lunsj for de nærmeste. Dette blir en uforglemmelig dag.

-Det norskeste du kan få tak i nå, midt i mai, er asparges og rabarbra, i tillegg til tomater og agurker. Hva med å la disse råvarene inngå i menyen på 17. mai? Det er ekstra stas å bruke de norske råvarene på denne dagen, når bordet pyntes med norske flagg og friskt løv, sier Toril Gulbrandsen, matfaglig rådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Dette er praktisk med småretter som kan tilberedes på nasjonaldagen Her er Opplysningskontorets forslag til meny, som egner seg like godt til store og små.

Asparges med nøtter

 

 

 

 

 

Se oppskrift:

https://www.frukt.no/oppskrifter/asparges-med-notter/

Sommersalat med jordbær og cherrytomater

 

 

 

 

 

 

Se oppskrift:

https://www.frukt.no/oppskrifter/sommersalat-med-jordbar-og-cherrytomater/

Smudrepai med rabarbra

 

 

 

 

 

Se oppskrift:

https://www.frukt.no/oppskrifter/rabarbrasmuldrepai/

Oppskrifter og foto: frukt.no

 

 

 

 

 

 

 

 

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR