NM i kjøttfag til Matstreif

Lørdag 3. september skal landets beste lærlinger i kjøttfag tilberede hver sin ferskvaredisk med kjøttprodukter. Dette foregår foran tusenvis av publikummere og besøkende på en av Norges største matmesse, Matstreif 2016.

NM i kjøttfag er en konkurranse for lærlinger som arbeider i ferskvaredisker og driver med finstykking, salg og varepresentasjon. Seks unge talenter har kvalifisert seg finalen til Norgesmesterskapet i kjøttfag 2016. Disse er:

Svein Magnus Karlsen, Kystens Mathus Mydland, Tromsø

Sander Simonsen, Kystens Mathus Mydland, Tromsø

Mathias Venstad Nilsen, Høvikveien kjøtt og kolonial, Bærum

Lasse Bernhardsen, Meny Rykkinn, Bærum

Bjørn Tore Johansen, Meny Sandvika Storsenter, Bærum

Franco Soto, Meny Bryn, Oslo

Vann i munnen

– NM i kjøttfag har blitt arrangert årlig helt siden 1995, og det er et høyt og godt nivå på årets finalister, sier Espen Lynghaug, prosjektleder for NM i Kjøttfag og spesialrådgiver i NHO Mat og Drikke i en pressemelding.

NM i Kjøttfag er en ferdighetskonkurranse hvor skjæring, tillaging av panne- og gryteferdige retter og presentasjon av disse blir vurdert av dommerne. Det handler om å finne den optimale balansen mellom kvalitet, salgbarhet og økonomi.

I løpet av noen få timer må finalistene forvandle store kjøttstykker til delikate og salgbare produkter klare for ferskvaredisken. De må imponere dommere, som gir poeng for håndferdighet, orden, økonomi, hygiene og kreativitet.

– Finalistene må vise at de effektivt kan utnytte råvarene på en måte som gir minst mulig svinn. De ferdige kjøttproduktene skal være innbydende og gi publikum vann i munnen, sier hoveddommer i konkurransen Bjørn Tore Teigen fra Opplysningskontoret for Egg og Kjøtt/ Matprat.

Konkurransene starter i konkurranseteltet på Rådhusplassen lørdag 3. september kl. 11.30 og premieutdelingen skjer på hovedscenen samme sted kl. 15.30.

Dette er Matstreif

Matstreif er Norges største matfestival og arrangeres som en årlig begivenhet i Oslo av Innovasjon Norge. Årets festival er det 12. i rekken og antall besøkende i fjor var 200.000. Årets festival finner sted på Rådhusplassen og på Kontraskjæret. Her vil store og små matentusiaster kunne møte produsentene og få muligheten til å smake seg gjennom noe av det beste Norge har å by på av kvalitetsvarer. Det er til sammen litt over 200 ulike utstillere i år. Alle har som mål å øke entusiasmen og kunnskapen rundt norsk mat-
og drikkekultur.

Se hele programmet og informasjon om utstillerne på www.matstreif.no

Et utvalg av andre høydepunkter fra scenen er:

Fredag:

12:00
Offisiell åpning – Ledet av Anita Krohn Traaseth, Innovasjon Norge. Til stede er også landbruks- og matminister Jon Georg Dale og Oslos ordfører Marianne Borgen.

  • Matmerks spesialitetsmerke deles ut
  • Kjøttskjærerkonkurranse med statsråd Jon Georg Dale
  • NM i Gardsost – Premieutdeling

13:00
Årets Lokalmatgründer 2016 deles ut av Anita Krohn Traaseth, Innovasjon Norge

17:30
Nordisk Mesterskap i Konditori – Prisutdeling, Beste Dessert, Beste Sjokolade/ Gateau, Beste Iskake, Beste Showpiece og Beste Nasjon Totalt/ Nordisk Mester

Lørdag:

18:00
Nordisk Mesterskap Baking – Prisutdeling for, Best Showpiece, Best Bread & Baguettes, Best Sweet Bread og Beste Nasjon Totalt/ Nordisk Mester

Søndag:

12:00-14:00
Matbordet som møteplass – norske råvarer møter internasjonal matkultur
Geir Lippestad og Anita Krohn Traaseth serverer mat laget av flerkulturelle familier tilknyttet Geitmyra matkultursenter.

 

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR