Kjetil André Andreassen best på maskinoppvask

Vinner av NM i Maskinoppvask, Ketil André Andreassen flankert av bronsevinner Astrid Rønningen og sølvmedaljevinner Imad Aziz Assad Al Khalil. Foto: Ihne Pedersen.

Medlemmer i Kost- og ernæringsforbundet kan ikke bare lage mat. De kan også maskinoppvask. Både Ketil André Andreassen (midten) og Astrid Rønningen havnet på pallen som gull- og bronsevinner under NM i maskinoppvask på Smak-messen.  

–   Dette var fantastisk morsomt! Jeg elsker jobben som oppvasker og trives veldig godt på de tre stredene jeg har denne jobben: Sykehuset Østfold, Quality Hotel Fredrikstad og Fredrikstad stadion, sier Ketil André Andreassen.

Han startet som oppvasker sammen med faren sin på Fredrikstad Stadion da han var 12 år gammel. Etter hvert ble han utdannet kokk, men han trives best som oppvasker.

Årets reneste eventyr

Bransjeforening for storkjøkkenleverandører er Norge (BFSN) kaller NM i Maskinoppvask som «Årets reneste eventyr». De arrangerte mesterskapet for femte gang under Smak-messen forrige uke. BFSN mener det er viktig å løfte fram oppvaskerne, som vanligvis bare får oppmerksomhet når glasset eller bestikket ikke er helt rent.

–   De gjør en meget viktig jobb som ikke er så synlig. Derfor er BFSN arrangør av NM i maskinoppvak på SMAK 2017, sier Joe Harald Strand, daglig leder i foreningen.

Han mener oppvaskfunksjonen er helt avgjørende for et serveringssted. Gode rutiner for oppvask og renhold er nødvendig for å ha en hygienestandard som møter kravene innenfor IK-mat. Samtidig er maskinoppvasken noe som representerer en betydelig driftskostnad i form av bl.a. strøm, vann, vedlikehold og kjemikalier.

Astrid Rønningen som til daglig jobber i Nordre Land kommune kom på tredjeplass i NM i Maskinoppvask. Foto: Elisabeth Strøm

-Derfor er det så viktig å ha riktig utstyr i forhold til det behovet man har. Kombinert med dette, må man ha ansatte med en kompetanse som sikrer at utstyret blir benyttet på beste måte. Det klarer en dyktig oppvasker, og derfor er det viktig å gi en honnør til denne yrkesgruppen, fremhever Strand.

Bredde

–   SMAK 2017 ser det som en viktig oppgave å speile bredden i bransjen, og derfor er det gledelig at BFSN bidrar til å løfte frem en yrkesgruppe som ikke er så synlig, sier prosjektleder for SMAK 2017, Torill Engelberg.

Hun legger til at NM i maskinoppvask er en morsom konkurranse med publikumsappell som passer fint inn på Nordens største møteplass for serveringsnæringen.

Et fagdommerpanel vurderer innsatsen til deltakerne der hygiene, tempo og orden er kriterier som vektlegges i bedømmingen.


INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR