La nasjonaldagen bli fargerik

17. mai blir også i år litt annerledes, men vi skal uansett kose oss på nasjonaldagen. Enten det blir få eller flere til bords, i hagen, på tur eller inne, så er det mulig å sette farger på menyen med frukter, bær og grønnsaker.

Finn fram en fjøl eller en planke og fyll den opp med masse fargerik frukt og grønt, litt spekemat og ost. Vips så har du noe som på fagspråket heter charcuterie.

– Det er veldig trendy å servere mat på denne måten for tiden. Et minikoldtbord er perfekt til 17. mai. Det er lett å imponere med en fargerik fjøl. Her er det bare å bruke fantasien, sier Toril Gulbrandsen, kokk og matfaglig rådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Ja vi elsker norske tomater og asparges

Nå er det tid for norske tomater. Hva med et skikkelig festbrød med masse tomater og rødløk drysset over med deilig timian, tipser Gulbrandsen.

Asparges står ofte på menyen på nasjonaldagen. I år må nok mange se langt etter norske asparges da de lar vente på seg på grunn av en kald vår.

Dessert med bær i våre farger må til. Velg mellom en fristende pavlova eller Eton mess.

Fest for synet, kroppen og smakssansene

Ikke bare ser disse festrettene skikkelig gode ut, de gir samtidig kroppen mye nyttig næring. Uten å tenke over det har du nok spist minst halvparten grønt med både grønnsaker fra charcuterie, bær fra kaken, deilige asparges og tomater i tomatbrødet.

– Frukt, grønnsaker og bær gir godt med fiber, vitaminer og mineraler, og førstnevnte holder deg mett lenge. En god bonus på en dag full av fristelser, sier Toril Gulbrandsen, som selvfølgelig også deler oppskriftene:

 

 

 

 

 

Fargerik fjøl: https://frukt.no/artikler/fargerik-fjol/

Asparges med nøtter: https://frukt.no/oppskrifter/asparges-med-notter/

 

 

 

 

 

Festbrød med løk og tomat: https://frukt.no/oppskrifter/festbrod-med-lok-og-tomat/

 

 

 

 

 

Minipavlova med bær: https://frukt.no/oppskrifter/minipavlova-med-bar/

 

 

 

 

 

Eton Mess: https://frukt.no/oppskrifter/eton-mess/

 

 

 

 

 

Alle oppskriftene er fra frukt.no

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR