Lian restaurant med beste norske meny

På Lian restaurant i Trondheim serveres ikke tapas, men Plukkmat fra Trøndelag. Blant rettene finnes også Blå kjærlighet fra Røros og Fruktig og tjukk rørosing. Hva det er, får gjestene tydelig forklart i menyen.

Stiftelsen Norsk Matkultur har kåret Lian restaurant til vinner av Menyprisen 2012. Kreative, norske navn på både retter og menyer med god kommunikasjon av tilhørighet og identitet er en viktig grunn til at Lian får prisen.

Trønderkokk Inge Johnsen vet hvor han hører til og hva han vil at gjestene skal oppleve. Kortreist mat i godt selskap er mottoet. Dette kommer godt fram i de forskjellige menyene som presenteres på Lian, mener juryen, som har bestått av Wenche Andersen fra God Morgen Norge, og Harald Osa og Unn Karin Olsen fra Stiftelsen Norsk Matkultur.

Frodig og ordrik

I juryens uttalelse heter det blant annet: Menyene er frodige og ordrike, litt småpratende i formen. I en egen spalte får vi fortellinger om maten og forklaringer på hvorfor en rett eller en råvare er valgt. Fokuset er på maten og gjestens opplevelse, det bygges forventninger til at det er ekte og god mat. Menyene formidler en tydelig tilknytning til fortida og til Trøndelag. Det regionen har å by på i de ulike sesongene er det som kommer på menyen. For eksempel er Kokarkjerringmenyen et navn som viser respekten for matkunnskapen hos de som har laget mat til selskaper i bygd og by i generasjoner.

Den tradisjonsrike funkisrestauranten på Lian, i kanten av Bymarka, drives først og fremst som et selskapslokale. Den holder åpent på onsdag og søndag. Inge Johnsen og Elisabeth Skonseng kjøpte restauranten i 2005 og har planer om å utvikle stedet til et matkultursenter.

Stiftelsen Norsk Matkulturs menypris ble delt ut for tredje gang. Tidligere vinnere er Oslo Spiseforretning (2010) og Bryggen Tracteursted i Bergen (2011)

Bildetekst: Jurymedlem Wenche Andersen(f.v.) delte ut menyprisen til Lian restaurant i Trondheim ved daglig leder Elisabeth Skonseng og kjøkkensjef Inge Johnsen. Foto: Unn Karin Olsen

Ansvarlig redaktør: Elisabeth Strøm Tlf.: 911 55 994
Kjøkkenskriveren utgis av Kost- og ernæringsforbundet

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR