what’s trending
more popular stories
Radiumhospitalet i Oslo har 80-års jubileum i år. Knapt noen kjenner sykehuset så godt fra innsiden som Wenche Skullerud. Hun ble ansatt på kjøkkenet i 1970 og har vært med på en rekke opp og nedturer. Nå er det slutt – for kjøkkenet sin del.
Vinneren av Matomsorgsprisen 2013, Bærum Storkjøkken, har innfridd kriteriene til prisen på alle punkter – og litt til, sa juryleder Ivar Villa i forbindelse med prisutdelingen.
Inger Haugene og Lars Helleborg, begge ansatt ved Oslo universitetssykehus, […]
13. desember innføres nye felles merkeregler for Norge og hele EU. Alle som serverer mat må kunne gi informasjon om hva maten inneholder. Spesielt viktig blir det å ha oversikt over allergener – også i uemballert mat.
Gjennom mange år har kjøkken- og matansvarlig Bjørn Erik Vangen ved Fosen Folkehøgskole frontet den lokale maten og mattradisjonen, og inspirert elever, kolleger og regionens befolkning. Nå tildeles han Matomsorgsprisen 2014.
I dag skal jeg fortelle om et lite molekyl som heter eten og som består av 2 karbonatomer og 4 hydrogenatomer. Det produseres årlig svimlende 140 millioner tonn eten fra råolje.