Mat for barn er mat for familien

Med boka «Mat for barn» er det ikke bare smårollingene Margit Vea og Lise Galaasen har hatt i tankene. Hoveddelen av boka byr på mat for familien, med noe for ethvert familiemedlem og enhver smak. Men de begynner med forslag til hjemmelaget for de minste til spedbarnets første faste måltid.

Margit Vea er faglærer i ernæring, helse og miljøfag, samt trebarnsmor, mens tobarnsmoren Lise Galaasen er forfatter og forlagsredaktør. I fellesskap har de satt sammen et utvalg av retter med variert og næringsrik kost. Et eksempel er kikertkaker med fruktmos, der forfatterne slår et slag for glemte ernæringsbomber. Samtidig som rettene er næringsrike skal de også friste uerfarne ganer til å prøve nye smaker. Kjøttbollene får peanøttsaus og leverposteiskiva grønnsaksansikt. To halve reddikskiver blir øyne, sylteagurk nese og gul paprika munn. Purreløk i ringer danner en fin krøllet pannelugg, og et brødmåltid kan inntas med humor og næring. Rettenes navn kan også være med på å gjøre måltidet forlokkende. Pirat-piroger høres nok spennende ut for en liten tass i riktig Kaptein Sabeltann-alder, men retten kan gi like stor smaksopplevelse for en som for lengst har vokst fra sabel og sjørøverskute.
Det er ikke bare navnene som frister, delikate foto av rettene på rosa, lyseblått, gult og grønt papir gjør også boka innbydende. Samtidig er den systematisk lagt opp og lett å finne fram i. Bakerst finner du oppskriftregister, temaregister og stikkordregister. Forfatterne gir også gode råd om sukkerinntak og hvordan skape hygge rundt bordet. Med denne praktiske og morsomme kokeboka i kjøkkenhylla er det lett å la seg inspirere til å lage både god og næringsrik hverdagsmat eller lekker kosemat. Hva med å avslutte måltidet med et fargerikt fruktspyd? Og er det lørdag, kan du jo tre på en seigmann eller en marsh mellow, foreslår de kreative forfatterne.

Margit Vea og Lise Galaasen:
Mat for barn
Cappelen 2007
Høyt format med spiralrygg,
illustrert på farget papir
178 sider
Pris kr 329,-

Kjøkkenskriveren nr. 5-07

Ansvarlig redaktør: Elisabeth Strøm Tlf.: 911 55 994
Kjøkkenskriveren utgis av Kost- og ernæringsforbundet

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR