Matstreif – hele Norges matfestival

MATSTREIF: I helgen fylles Rådhusplassen i Oslo av bugnende matfat med lokale smaker fra matprodusenter fra hele Norge. Foto: Tom Hansen

Denne helgen, 6. – 7. september er det duket for Matstreif, Norges største nasjonale matfestival på Rådhusplassen i Oslo. Her samles rundt 170 lokale utstillere fra hele landet for å gi publikum smaken av Norge.

Godt over hundre tusen publikummere besøker Matstreif hvert år for å møte, snakke og kjøpe mat fra lokale matprodusenter og utstillere fra hele landet.

Nytt av året er en rekke matfaglige kurs og aktiviteter for barn og ungdom. Årets Matstreif retter seg spesielt mot ungdom, og markerer deres plass i byggingen av Matnasjonen Norge.

Økende interesse for lokalmat

– Matstreif er et fantastisk utstillingsvindu for det store mangfoldet av lokal mat og drikke som produseres over hele landet. Vi ser at omsetningen fortsatt øker, og vi er snart halvveis på veien mot å nå målet om en omsetning av lokalmat på 10 milliarder kroner i 2025. Det er jeg veldig fornøyd med, sier Olaug Bollestad, landbruks- og matminister i en pressemelding.

Matstreif er et årlig arrangement i regi av Innovasjon Norge på oppdrag av Landbruks- og matdepartementet. I år er det 15. året på rad at Matstreif blir arrangert.

– Vi ser fram til å vise noe av all den fantastiske lokalproduserte maten som finnes rundt om i Norge. Vi ser en økende interesse for lokalprodusert mat både hos forbrukerne og produsenter. Dette er en spennende utvikling som vi gleder oss til å følge med på, sier Inger Solberg, divisjonsdirektør i Innovasjon Norge.

Smakebiter fra årets program:

  • Matkurs for ungdom arrangert av Norges Kokkers Landsforening
  • Arrangementer for barn arrangert av Geitmyra matkultursenter for barn
  • Nordisk mesterskap i Nordic Bakery and Pastry Cup
  • Prisutdelinger: Spesialitet-merket Matmerk, NM i Ost 2019 og NM i honning 2019. Det Norske Måltid – annonsering av årets 12 første finalister i konkurransen.

Fullstendig program her: innovasjonnorge.no

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR