Matvaretabellen i trykt utgave

Matvaretabellen, som kom i revidert nettutgave i 2006, er nå å få kjøpt i bokform.

Boka Matvaretabellen gir opplysninger om innholdet av energi, protein, fett, karbohydrat, flere vitaminer, mineraler og sporstoffer i ca. 600 vanlig brukte matvarer og retter. Matvaretabellen er et viktig hjelpemiddel for studenter, lærere, kjøkkenpersonell, forskere og andre som bare lurer på innholdet av et næringsstoff i en matvare eller skal planlegge kosthold for seg selv eller andre. Boka inneholder også informasjon om hvordan tabellen skal brukes, retningslinjer for et sunt kosthold og anbefalt inntak av noen vitaminer, mineraler og sporstoffer.

I år er det 50 år siden den første utgaven av en offisiell norsk næringsmiddeltabell ble utgitt i Norge. Opp gjennom årene er tabellen revidert en rekke ganger etter hvert som det er kommet til ny informasjon og nye matvarer. I den første tabellen fra 1958 var det 260 matvarer med; i dagens trykte utgave er antall matvarer økt til ca. 600.

Innholdet i boka er basert på Matvaretabellens nettversjon (MVT-06), som inneholder informasjon om mer enn 1.100 matvarer. På nettet kan du søke etter den matvaren du vil vite noe om på tre ulike måter. I tillegg kan det søkes etter matvarer ut fra næringsstoffinnhold. Søkeresultatet kan vises på skjerm, skrives ut eller lagres i regneark. Den nettbaserte versjonen er tilgjengelig både på bokmål, nynorsk og engelsk og har nettadresse www.matportalen.no/matvaretabellen

Matvaretabellen har siden 1992 vært et samarbeidsprosjekt mellom Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Avdeling for ernæringsvitenskap ved Universitetet i Oslo.

Matvaretabellen
Forlag: Gyldendal
ISBN 978-82-05-38086-8
Pris kr 140,-

Ansvarlig redaktør: Elisabeth Strøm Tlf.: 911 55 994
Kjøkkenskriveren utgis av Kost- og ernæringsforbundet

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR