NM 2009 til Matfestivalen i Ålesund

26. august går NM i institusjonskokkfaget – lag av stabelen under Matfestivalen i Ålesund. – Fylkeslederne har enstemmig sagt at Kost- og ernæringsforbundet i framtiden må arrangere NM. Denne tilbakemeldingen har vi tatt på alvor, sier forbundsleder Britt R. Sørø.

Egentlig skulle konkurransen vært avholdt på Smak09 nå i februar, men den ble avlyst. Nå ønsker forbundet å legge NM til Matfestivalen i Ålesund i august.

– Matfestivalen har vært vår arena tidligere og er derfor et naturlig valg for oss i år. Vi har gode erfaringer med å legge arrangementet dit. Matfestivalen har fått ny daglig leder og vi har allerede fått god respons og dialog med festivalledelsen, sier Sørø.

 

Hovedsponsor er med

Det store spørsmålet har vært om forbundet fortsatt er sikret sponsormidler. Tine BA, som er hovedsponsor, er fortsatt med. Nå er forbundet i kontakt med flere andre aktuelle sponsorer for å sikre finansieringen av konkurransen.

 

Ny sjanse

Landsstyret i Kost- og ernæringsforbundet har vedtatt at konkurransereglene som ble sendt ut i fjor også skal gjelde til NM 2009 i Ålesund.

– Grunnen til at vi gjør det på denne måten er først og fremst med tanke på dem som sendte inn bidrag til konkurransen som ble avlyst. Lagene har lagt ned mye arbeid. Nå får de en ny mulighet, sier hun.

Oppgaven har fokus på ungdom i internatskole. To av ungdommene har laktoseintoleranse. Det skal serveres frokost, varm lunsj, middag og dessert. Utgangspunktet for oppgaven bygger på ”Norske anbefalinger for ernæring og fysisk aktivitet” fra Sosial- og helsedirektoratet fra 2005. NM-reglene krever at deltakerne sender inn meny og oppskrifter, utfylte råvare- og krydderliste, i tillegg til at måltidene skal pris-, energi- og fettberegnes.

– Vi har oppdaget at det i den opprinnelige råvarelisten er en feil. Dette tar vi det hele og fulle ansvaret for. Vi beklager dette på det sterkeste og gjør nå vårt for at feilen blir rettet opp, sier Britt Sørø.

 

Oppmuntring

En av årsakene til at NM på Smak09 ble avlyst var den lave deltakelsen. Det trengs seks kvalifiserte lag i konkurransen, men forbundet fikk bare inn fem bidrag. Nå satser forbundet på økt interesse.

– Hele forbundet må arbeide for å rekruttere lag, dette gjelder ikke bare fra sentralt hold. Også lokalavdelingene må ha øynene åpne for gode kandidater og oppmuntre dem til å delta, sier Sørø, som både kan friste vinnerne med diplom, stipend og heder og ære.     

Fristen for å sende inn bidrag er 6. mai. Lagene som blir tatt ut vil bli offentliggjort fredag 5. juni. Kjøkkenskriveren vil komme med informasjon om NM i institusjonskokkfaget – lag ut over våren. Følg ellers med på forbundets nettsider: www.matomsorg.no.

Ansvarlig redaktør: Elisabeth Strøm Tlf.: 911 55 994
Kjøkkenskriveren utgis av Kost- og ernæringsforbundet

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR