NM-gull til Nord-Trøndelag

Brita V. Finseth, kokk ved Sykehuset Namsos, og Karin Klepp, seksjonsleder ved DPS Stjørdal er norgesmestere i institusjonskokkfaget – lag, 2007.

Det ble ulidelig spennende for finalistene i NM i institusjonskokkfaget denne gangen. Det varte og det rakk før juryen var kommet til sin konklusjon. Det viste seg at juryens diskusjoner gikk på spesialkosten. I årets konkurranse var det krav om å lage to porsjoner til hvert måltid tilpasset muslimer, og da alle poengene ble summert hos de fem fagdommerne, var det spesialkosten som avgjorde medaljefordelingen. Juryleder Morten Heiaas sa at jobben hadde vært skikkelig vanskelig, men det var de som hadde fulgt retningslinjene som kom best ut.

Til tross for mange krav viste de seks finalelagene stor kreativitet på kjøkkenet og leverte appetittvekkende, fargerike og smakfulle måltider. Best av alle var de to kokkene fra Helse Nord-Trøndelag, Brita Finseth og Karin Klepp. De hadde ingen problemer underveis og leverte god kvalitet hele veien. Særlig skilte desserten seg ut med friske farger og lekker presentasjon. Med sølvmedaljer i fjor, ble det en plass opp og gull i år. Sølvmedaljene gikk til Knut Petter Holen og Solgunn S. Gjelsvik, og bronsemedaljer til Silje Krogsæter og Merethe Smedmoen. Og endelig kunne jubelen gå i taket.

Resultater NM 2007:
1. plass: Brita V. Finseth, Sykehuset Namsos, og Karin Klepp, seksjonsleder DPS Stjørdal
2. plass. Knut Petter Holen, Valderøy Bokollektiv, og Solgunn Gjelsvik, Ørskog videregående skole
3. plass: Merethe Smedmoen Haugerud og Silje Krogsæter, Lovisenberg Diakonale Sykehus, Oslo
4. plass:
Bjørn Sandnesmo og Arild Frydenlund, Sykehuset Namsos.
Cathrine Fjeldstad Gujord og Heidi Cecilie Eng, Aker Universitetssykehus, Oslo
Ida Merete Hem og Kjersti Hødal Johansen, Justissektoren kurs- og øvingssenter, Stavern.

Gratulerer med flott innsats!

Se menyene til alle medaljevinnerne her. 

Les intervju med norgesmesterene her.

Ansvarlig redaktør: Elisabeth Strøm Tlf.: 911 55 994
Kjøkkenskriveren utgis av Kost- og ernæringsforbundet

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR