Økologisk mat

Flux Forlag har i høst gitt ut en kokebok med oppskrifter på økologisk mat. De to redaktørene mener økologi er fremtiden og at tilgjengeligheten av økologisk mat vil bli merkbart bedre i Norge i 2006. Dermed finnes ingen unnskyldninger lenger. Gerd Holmboe-Ottesen, dr.philos i ernæring, har skrevet et forord om tingenes tilstand og mener holdningene våre må endres. Hun framholder det økologiske alternativet som sunnere for oss mennesker og for kloden vår.

Det er ekteparet Hensley med sin faste samarbeidspartner Paul Løwe som står for oppskifter, styling og bilder. Det gjør de veldig bra. Den innholdsrike oppskriftsbanken inneholder ekte og enkel mat, der kvaliteten på råvarene betyr mye for resultatet. I så måte kan økologisk være et godt valg, men man kan selvfølgelig lage alle disse rettene på konvensjonelle produkter. Økologisk mat er en lekker kokebok som passer godt for et moderne, litt urbant liv. Den viser først og fremst hvordan du kan lage mat enkelt og greit fra bunnen av, uansett hvor mye eller lite økologisk du får tak i. Både tittelen, forordet og selve ideen med boka gir oss en påminnelse om at vi har et valg. Og det er vel på tide.

Nina Dreyer Hensley, Jim Hensley og Paul Løwe:
Økologisk mat
Flux Forlag 2006
Innbundet, 224 sider
Pris: 349,-

Kjøkkenskriveren nr. 7 – 2006

Ansvarlig redaktør: Elisabeth Strøm Tlf.: 911 55 994
Kjøkkenskriveren utgis av Kost- og ernæringsforbundet

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR