Oljer i maten

NRK-journalist Tron Soot-Ryen gir i sin siste bok Din guide til oljer i maten en detaljert og svært nyttig innføring i fett- og oljeprodukter. Å avdekke sannheten om fett, om hvordan de ulike fettsyrene virker og hva som er bra og ikke bra for oss er ikke så enkelt. Problemet er at det finnes rundt tusen ulike fettsyrer, og at fett er både livsnødvendig og livsfarlig. Altså er det mange sannheter om fett.

Som den kritiske matjournalisten han er, stiller Soot-Ryen spørsmålet om hvem vi kan stole på. Han mener forskerne langt på vei er vår tids markedsførere, og gir de svarene oppdragsgiverne i matindustrien er ute etter. Journalistene bidrar gjerne med selgende spissformuleringer om «fantastiske forskningsnyheter». Vi må altså stadig være kritiske til den informasjonen vi får gjennom Internett og andre media!

I de mange, korte og lettleste kapitlene i denne boka er det lett å finne informasjon som man kan ha nytte av. Forfatteren drøfter en rekke interessante problemstillinger og gir leseren grunnlag for å ta standpunkt. Soot-Ryen gir klare meninger om hva han mener vi bør legge vekt på når vi velger olje og annet matfett til ulik bruk. Du får en fin oversikt over de ulike matoljene, og du lærer om rykepunktet for ulike fettyper, som er avgjørende for hvor godt de passer til steking. God lesning!

Tron Soot-Ryen:
Din Guide til oljer i maten
Damm 2007
ISBN 82-04-12295-7
208 sider, innb.
Pris: 179,-

Kjøkkenskriveren nr. 3 – 2007

Ansvarlig redaktør: Elisabeth Strøm Tlf.: 911 55 994
Kjøkkenskriveren utgis av Kost- og ernæringsforbundet

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR