Smak av krydder

Andreas Viestad er blitt et internasjonalt navn gjennom programserien New Scandinavian Cooking, som er vist i mer enn femti land. Her hjemme er han fast skribent i Dagbladets Magasinet. Smak av krydder gis ut samtidig i Norge og i USA.

Viestad fikk teften av krydder for 15 år siden – i et møte med matlagingen rundt Det indiske hav. I Smak av krydder tar han oss med inn på markedene i Zanzibar og Thailand, til middag i Maputo og Cape Town og til et møte med en kreolsk Bouillabaisse på Mauritius. Fargene, duftene og smakene kommer ut av boksidene gjennom Mette Randems sterke bilder, «innfødte» oppskrifter og Viestads selvopplevde fortellinger. De karakteristiske krydderene fra denne fargesterke regionen er den røde tråden gjennom alle de elleve landene vi besøker. Krydderhandelens betydning i historien og for moderne matlaging får vi med oss på reisen, og smakene kan vi selv prøve å gjenskape på kjøkkenet ut fra de grundige oppskriftene. Jeg slutter meg til forlagets beskrivelse: En reiseskildring, kulturhistorie og kokebok kombinert til en aromatisk curry. Velbekomme!

Andreas Viestad:
Smak av krydder
Fotograf: Mette Randem
Cappelen 2007
Innbundet, stort format, 298 sider
Pris: 399,-

Kjøkkenskriveren nr. 6 – 2007

Ansvarlig redaktør: Elisabeth Strøm Tlf.: 911 55 994
Kjøkkenskriveren utgis av Kost- og ernæringsforbundet

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR