Statholdergaarden har landets beste lærlinger

Norges beste lærlinger. Fra venstre Tord Johnseter, lagleder Torbjørn Forster og Runa Kvendseth. Foto: NKL

Kokkelærlingene Runa Kvendseth og Tord Johnseter og servitørlærlinger Maria Suarez og Andreas Gøbel fra Statholdergaarden vant Norgescup for kokk- og servitørlærlinger 2017.

Hoveddommer Renee Fagerhøi var imponert over prestasjonen. Det var tøff konkurranse og en stor prestasjon å vinne. De to kokkelærlingene vant fordi de leverte det lille ekstra, sa han.

På andreplass i kokkekonkurransen kom Panupong Phengphen og Toum Ditthideth fra Credo i Trondheim. Bronsen gikk til Tamara Hoff Iversen og Mads Utnes fra Scandic Nidelven i Trondheim.

Juryen uttalte at de beste kokkelærlingene hedrer faget med å jobbe hardt, vise stor kunnskap og å levere på detaljene. Vinnerne er kvalifisert til Nordisk konkurranse for kokk- og servitørlærlinger.

– Vinnerne blir attraktive for arbeidsgiverne. Samtidig blir de lagt merke til av dyktige kokker som ligger litt lengre fremme i løypa. Det er stas å bli hyllet av sine helter, som sølvvinner Christopher W. Davidsen i Bocuse d’Or, sier Anita Løyning og Frode Selvaag i arrangementskomiteen for Norgescup i en pressemelding fra Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL).

Servitørene Julie Junger og Emilie Renate Hansen fra Renaa Restauranter fikk andre plass og tredjeplassen i servitørklassen gikk til Statholdergaarden sitt ande lag med Maria Moldver og Jon Mølmen.

Fakta om Norgescup 24. – 25. februar 2017 på Jåttå videregående skole:

  • Konkurranse for kokk- og servitørlærlinger – de skal lage mat med tildelte råvarer og servere maten til ”gjester” og blir målt på tid, kvalitet, gjennomføring og smak
  • 90 deltakere er forventet å melde seg på (30 lag med 3 deltakere + lagleder)
  • Årets ingredienser var Sterlingkveite, sjømat fra Lerøy, Smaalene hel kylling, Tine Smør og kremfløte, Valhrona sjokolade og jordskokk fra Bama
  • Over 50 kokker jobbet dugnad på arrangementet som i år feirer 30 år siden oppstart
  • Målet med Norgescup er å skape engasjement og kunnskap om faget for kokker og servitører
  • Det er også en viktig arena for nettverk og faglig stolthet
  • Norgescup går over to dager og vinnerne kvalifiserer seg til Nordisk konkurranse for kokk- og servitørlærlinger
  • Norgescup har med lag fra hele landet

For mer informasjon:  www.norgescup.com

 

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR