Steffensen ut av Stiftelsen Skolematens Venner

Styret: Arnt Steffensen, midten, går ut av styret i Skolematens Venner. Det nye styret består av F.v. Liselotte Bjelke, Hundsund skolerestaurant, styremedlem, Per Engen, Asko, styremedlem, Hanne Tømte, Mills, vara, Mette Grefsrud Persson, Mashie/Aivo Norge, vara, Lene Gjelsvik, tidligere daglig leder Geitmyra matkultursenter for barn, styremedlem og Maria Lunqvist Vik, Findus, styremedlem. Harald Osa, Bama, styremedlem, og de to nye styremedlemmene Jill Hellem, Null til atten/Delta og Raymond Wiik, FoodTec var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Unn Karin Olsen

 

Arnt Steffensen har det siste året vært leder av Stiftelsen Skolematens Venner. På generalforsamlingen 1. september trakk han seg om leder. – Det er ikke mer dramatisk enn at jeg har vært litt for optimistisk på egne vegne når det kommer til arbeidskapasitet, sier Steffensen.

Tekst: Elisabeth Strøm

Det er fortsatt uklart hvem som blir ny leder i Skolematens Venner. Fra stiftelsen heter det at det er styret som peker ut styreleder. Nye inn i styret er Jill Hellem, leder Null til atten/Delta og Raymond Wiik, FoodTec.

Fortsatt ambassadør

Steffensen er til daglig leder av Kost- og ernæringsforbundet. Han sier at forbundet og Delta, gjennom Jill Hellem, fortsetter som ambassadør i Stiftelsen Skolematens Venner selv om han ikke fortsetter i styret.

Kost- og ernæringsforbundet har kampen for skolemat i sitt strategidokument.

– Er du optimistisk på skolematens vegne?

– Både ja og nei. På den ene siden er kampen for skolemat en utrolig viktig sak fordi skolemat vil lære barn og unge gode kostvaner som igjen kan forebygge utviklingen av framtidige livsstilssykdommer. Denne holdningen gjenspeiler seg dessverre ikke i de politiske partiene. Da Arbeiderpartiet snudde på landsmøtet sitt i fjor og sa ja til skolemat, fikk vi derimot en ny situasjon. Derfor blir det spennende å se utfallet av neste års stortingsvalg, sier Arnt Steffensen.

Det kommende stortingsvalget er også en medvirkende årsak til at Steffensen ikke velger å fortsette som leder i Stiftelsen Skolematens Venner.

– Året som kommer blir et arbeidskrevende år for stiftelsen. Det blir viktig å spre informasjon om viktigheten av skolemat og drive lobbyvirksomhet opp mot de politiske partiene. Jeg får heller dytte på i kulissene, sier Arnt Steffensen.

Stiftelsen Skolematens Venner har som formål å arbeide for et lovpålagt, gratis, ernæringsmessig forsvarlig, daglig måltid i skolen.

 

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR