Tidenes beste sesong for norske plommer

De kommende ukene kan vi virkelig fråtse i nydelige norske plommer. Aldri har vi hatt en bedre plommesesong. Norske plommer har hatt en god oppvekst og det kjenner du på smaken. Løp og kjøp, det er nå de må nytes!

Det ventes at sesongen vil gi oss hele 2 millioner kilo plommer.

Fruktlagerinspektøren i Lofthus, Leif Øie, forteller at årsaken til denne flotte plommesesongen som er i anmarsj, er at det har vært svært gode vekstvilkår i år og at de nydyrkede feltene slår til.

– De neste ukene vil det komme flere typer på en gang. Opal, Mallard, Jubileum, Reevs og Viktoria er blant de største sortene. Den norske plommesesongen er kort, og det er nå de må nytes. Det er stor aktivitet i plommeplantasjene og pakkeriene for tiden. Mange hender er i sving. Det plukkes og pakkes og sendes ut til butikkene i rekordfart, sier Øie. Hordaland, Sogn og Fjordane, Vestfold Telemark, Hedmark samt Buskerud (Viken) er de største plommefylkene.

Magiske smaksopplevelser

– I tillegg til at plommer er den beste snacksen, bidrar plommer til magiske smaksopplevelser i matlagingen, sier kokk Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Hun mener plommer fortjener en større plass på matfatet nå. Det er lett å imponere med plommeretter. Prøv plommer i friske salater. Sødmen og syra i plommene bringer salaten til nye høyder. Plommer hører selvfølgelig hjemme i kaker, paier og syltetøy. Bakte plommer med blåmuggost er også en rett du må prøve nå. Det er en fantastisk kombinasjon og lett å lage. Server den som en liten rett, til tapas eller som tilbehør.

– Helsegevinstene får du på kjøpet. Plommer har et lavt fettinnhold og høyt innhold av kostfiber som fordøyelsen liker, sier Toril Gulbrandsen.

Her er tre oppskrifter med plommer fra Opplysningskontoret for frukt og grønt:

Plommer gratinert med blåmuggost: https://www.frukt.no/oppskrifter/plommer-gratinert-med-blamuggost/

Plommesalat med plommedressing: https://www.frukt.no/oppskrifter/plommesalat-med-plommedressing/

Bakte plommer med mynteyoghurt: https://www.frukt.no/oppskrifter/bakte-plommer-med-mynteyoghurt/

Kilde: frukt.no

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR