Voksentoppens Allergikokebok

Ekspertene på allergi og matintoleranse på Voksentoppen har gått sammen om å lage et godt hjelpemiddel for alle som enten selv har overfølsomhet for mat eller lager mat til dem som har det. Teamet bak boka består av overlege Ragnhild Halvorsen, klinisk ernæringsfysiolog Anne K. Buesco, kostøkonom og kjøkkensjef Ann Eli Mavrakis og kokk Tommy Djupvik. I forordet gis en kort innføring i temaet matoverfølsomhet. Her finner du også informasjon om hvordan du kan tenke og bytte ut ingredienser. For en som tåler melk, kan melk erstatte vann i brød, for eksempel. Alle oppskriftene er uten soya og nøtter.

Nesten hele boka består av oppskrifter med flotte bilder. Vi får oppskrifter på brød, kaker, middager og desserter, og alt er ryddig og oversiktlig. Ved hver oppskrift står det et lite skjema der det er haket av hva oppskriften ikke inneholder. For eksempel kan det være hake på egg og melk, eller på gluten. Det er lagt vekt på at råvarene er ting som det er lett å få tak i. Nyttige tips for variasjon er også med.

Voksentoppens Allergikokebok kan brukes av alle, også folk som ikke er vant med matlaging. Likevel er det ingen grunn til at ikke institusjonskjøkken skal skaffe seg den. Man trenger jo alltid nye ideer.

Anne K. Buesco, Ann Eli Mavrakis, Ragnhild Halvorsen, Tommy Djupvik:
Voksentoppens Allergikokebok
Foto: Mona Gundersen
Damm 2007
ISBN 82 04 12892 4
152 sider, innb., illustrert
Pris kr 299,-

Kjøkkenskriveren nr. 3 – 2007

Ansvarlig redaktør: Elisabeth Strøm Tlf.: 911 55 994
Kjøkkenskriveren utgis av Kost- og ernæringsforbundet

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR