Zawai vant NM i Sunn fastfood 2019

SUNN FAST FOOD: Fra venstre: Anne Kristin Vie, Forbrukerrådet, kokk Bård Greni, Gerd Byermoen, Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), vinner Eirik Lothe Strand, Zawai, Tonje Gulbrandsen og Vanila Bergstrøm, begge fra Haven, Oslo Lufthavn Gardermoen, Ronny Gjøse, Pink Fish og Toril Gulbrandsen, OFG.

Zawai på Briskeby i Oslo er vinner av årets konkurranse, med sin Zawaiian Classic.  – Her nærmer vi oss restaurantstandard, sa jurymedlem og kokk Bård Greni.

Retten han sikter til inneholder marinert rå laks, salat, mango agurk, syltet rødløk, vårløk, chilimajones, sesamfrø, wasabinøtter. Kunden kan velge ris, fullkornsris eller salat som base til retten, og retten kan tilpasses etter eget ønske.

Enklere å velge sunnere

Målet med konkurransen er å sette søkelyset på det som tilbys til folk i farta slik at det blir lettere å velge sunnere. Stadig flere spiser mat underveis, og mange forbrukere ønsker sunnere alternativer. Det er stadig flere utsalgssteder som velger å ta hensyn til dette og som utvider sitt produkttilbud. Kriteriene for å delta i konkurransen er at retten må inneholde minst 100 g frukt eller grønnsaker og ellers være i tråd med kostrådene.

Tett i toppen

– Det var tett i toppen, men de tre toppfinalistene serverte alle svært god mat til sine gjester. Vi gleder oss over å se at trenden er at stadig flere ønsker å tilby sine kunder et sundt og godt alternativ, heter det fra arrangør Opplysningskontoret for frukt og grønt i en pressemelding.

Det har vært god variasjon i utsalgssteder i år, og engasjementet var stort. Blant årets deltakere finner vi ferger, bensinstasjoner, streetfoodutsalg, utsalgssteder på flyplasser, kroer, festivaler og gatekjøkken. De har alle bidratt til at kundene har fått mulighet til å ta sunnere og bedre valg.

– Fastfood må ikke være junkfood

På 2. plass havnet Haven på Oslo Lufthavn Gardermoen, med sin Smoothie bowl. Retten var pen å se på, smakte godt og mettet godt. Dette var en frokost som virkelig forbereder deg på en god reise, het det i juryens begrunnelse.

  1. plassen gikk til Pink Fish i Grensen, Oslo, som hadde meldt på sin American Poke. Det var en mettende og delikat rett, med gode smaker, mente juryen.

På toppen troner Zawai med sin Zawaiian Classic poke bowl med ferske flotte råvarer, delikat presentert og med muligheten for å velge fullkornris. Zawai presenterte også retten på en forbilledlig måte, og kunne tilby liten eller stor porsjon. Dette er en flott og verdig vinner som virkelig bidrar til å vise frem at fastfood både kan være sundt, delikat og smakfullt.

– Dette smakte så godt at jeg kunne ha laget det selv, avsluttet kokken Bård Greni da han overrakte førsteprisen.

Zawai har virkelig gått inn for å fremme retten sin i konkurranseperioden.

«Vi har fokus på at fastfood ikke skal trenge å være junkfood. I våre retter ser man derfor innslag av fisk, frukt og grønt gjennom hele menyen. Kunden har også mulighet til å komponere sin egen rett for å tilpasse sine allergener og preferanser. Vi har markedsført vår rett med innlegg og stories på Instagram og Facebook med emneknaggen #sunnfastfood. Både ved å nå ut til våre over 2.000 følgere og ved å promotere innleggene på Facebook og Instagram for å nå ut til nye kunder. Vi har også brukt tv og plakater i lokalet for å tiltrekke forbigående kunder. Vi har også tilbudt nye kunder en 20 % førstegangs kjøpsrabatt ved kjøp gjennom vår app».

Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) arrangerte NM i sunn fastfood for 6. året på rad, og ser en tydelig trend. Det blir stadig flere utsalgsteder som ønsker å tilby sunnere alternativer, så denne konkurransen har kommet for å bli. Alle som serverer mat til folk i farten kunne delta.

 

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR