Matomsorgsprisen 2009: Hvem fortjener en pris for sin innsats i matomsorgen?

Vet du om en foregangsperson i institusjonskjøkken eller kantine? Kanskje har du sett en bedrift eller et kjøkken som gjør noe utover det vanlige? Noen som bidrar til bedre matomsorg for beboere og brukere? Fristen for å sende inn forslag på vinner av Matomsorgsprisen 2009 er 15. desember.

Matomsorgsprisen 2009 deles ut på Matomsorgsdagen den 5. februar neste år i forbindelse med Smak09 på Lillestrøm. Juryen tar imot forslag på kandidater til prisen fram til 15. desember.

Juryen består av leder Ivar Villa, Fazer Amica Norge, Janicke Gurijordet, vinneren av Matomsorgsprisen 2008 og Odd Vanebo, redaktør i Ask media (tidligere Vanebo fagpresse). Sekretær for juryen er Elisabeth Strøm, redaktør i Kjøkkenskriveren.

Prisen er et originalt kunstverk, et diplom og 30.000 kroner i stipend.

Vedtekter for Matomsorgsprisen 

Formål:

Formålet med Matomsorgsprisen, instituert av bladet Horeca og Kost- og ernæringsforbundet, er å understøtte og motivere aktører i norsk matomsorg som bidrar til innovasjon og kvalitetsheving til hele fagets og bransjens beste. Med aktører i norsk matomsorg menes institusjoner, kantiner og personalrestauranter og foretak basert på matomsorg og overnatting knyttet til institusjoner.

Kriterier:

Hovedkriterier for å bli vurdert som kandidat til prisen, er å ha gjennomført en innovativ innsats som kan komme hele faget til gode. Prisen tildeles enkeltpersoner eller bedrifter/institusjoner. Innovasjonen kan være knyttet til:

  • Bedre måltidskvalitet både med hensyn til ernæring og trivsel,
  • utprøvd bruk av systemer og metoder som kan bli normdannende for flere,
  • organisering og ledelse som gir økonomisk uttelling,
  • personalledelse (for eksempel at alle medarbeiderne får utnyttet sine evner og kvalifikasjoner best mulig, kontinuerlig kompetanseheving, kunnskapsdeling, trivselskapende tiltak osv).

 

Før en vinner kåres, må resultatene av innovasjonen være dokumentert.

 

Forslag på kandidater – med begrunnelse – sendes til elisabeth.strom@delta.no innen 15. desember.

 

Ansvarlig redaktør: Elisabeth Strøm Tlf.: 911 55 994
Kjøkkenskriveren utgis av Kost- og ernæringsforbundet

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR